Friday, October 4, 2013

SEPTEMBER FAVORITES

Kasnim sa mesecnim favoritima, znam, znam... Danas je vec 04.oktobar i mislim da vise stvarno nemam izgovor zbog kog jos uvek nisam objavila post na ovu temu. Nekako, tokom septembra sam bila bas u guzvi, tako da nisam imala mnogo vremena za blog, vec sam vise bila posvecena nekim drugim stvarima. Nadam se da mi oprastate i ne zamerate previse :)

Tokom septembra sam imala priliku da sa svojim dragim blogokoleginicama, po prvi put od kako pisem blog, prisustvujem divnim dogadjajima, mnoge od njih sam konacno upoznala, bilo je tu dosta druzenja i kafenisanja i moram da priznam da sve vise shvatam kako je odluka da pocnem da pisem blog bila jedna od najboljih u mom dosadasnjem zivotu. Mnoge stvari su se promenile, upoznala sam mnogo divnih devojaka, zivot mi je postao interesantniji i ispunjeniji.

Dobro... da se vratimo na temu ovog posta, samo sam zelela da podelim sa vama utiske o mesecu koji je za nama, a sve gore navedeno predstavlja deo septembarskih favorita, ako mogu tako da kazem :)
Pre nego sto pocnete da citate, pripremite se na prilicno dugacak post.
Evo sta sam to novo otkrila i u cemu sam uzivala u septembru:


MIXA BABY VERY MILD MICELLAR SHAMPOO - Od kako sam otkrila Mixa preparate za negu celog tela, ne mogu da se zaustavim sa kupovinom. Zelim da probam sve one proizvode za koje smatram da bi mogli da mi odgovaraju. Iako inace ne perem kosu svakodnevno, jer nemam potrebu za tim, vec svaki drugi-treci dan, tokom septembra sam je cesto prala svakodnevno i nisam zelela da koristim agresivne sampone, tako da je ovaj baby Mixa sampon bio pravo otkrice. Vrlo nezan za teme, ne izaziva perutanje, lepo cisti i peni. Vrlo lako se ispira, prijatnog, blagog mirisa, kao inace svi baby samponi.
Platila sam ga oko 250 dinara na snizenju u Lilly-u koje vise nije aktueno, ali ukoliko slucajno ne znate, Mixa je sada na snizenju u svim dm drogerijama.



Lista sastojaka
SORAYA BEAUTIFUL BODY MODEL SKIN BODY LOTION- Iako nisam jedna od onih devojaka koje veruju u cudnovate kreme kojima nas bombarduju sa svih strana i nisam do sada koristila kreme koje obecavaju ekstremne rezultate u kratkom periodu koriscenja ovoj divnoj kremi nisam mogla da odolim kada sam je ugledala u Lilly-u. Prelepa, sofisticirana ambalaza sa divnim korsetom na njoj je ono sto me je privuklo i predstavlja osnovni razlog kupovine (znate vec kako mene pakovanje lako kupi).
Prvo sto me odusevilo je predivan miris ove kreme. Nakon nanosenja koza je super-glatka i mirisna. Prilikom kupovine nisam ocekivala neke lude rezultate, vec sam je kupila onako, da probam, kao deo standardne nege tela, a ne kao tretman u borbi protiv celulita. Kako proizvodjac navodi da ova krema podstice cirkulaciju ocekivala sam neko zagrevanje koze prilikom nanosenja ili peckanje, medjutim to je izostalo. Nanosim je svakodnevno, kruznim pokretima velikim gumenim masazerom iz Oriflame-a.
Da se razumemo, ne postoji krema koja ce preoblikovati vase telo bez korigovanja ishrane i unosenja dovoljne kolicine tecnosti u vas organizam, kao i redovne fizicke aktivnosti u skladu sa vasim afinitetima. Razlog zbog kog se ova krema nasla u mojim septambarskim favoritima je osecaj glatke, nezne koze nakon nanosenja i predivan miris. Nastavicu da je koristim jer je jednostavno volim :)
Dolazi u tubi od 250 ml, po ceni od oko 400 dinara.



Za one koji vole na engleskom da citaju...

...i za one koje preferiraju srpski :)
 
Oriflame anticelulit masazer <3 (kataloska prodaja) - Mnogo volim ovaj masazer. Imam ga jako dugo i cesto ga koristim prilikom tusiranja, tako sto nanesem kremu za tusiranje, a onda jacim kruznim pokretima masiram stomak i donji deo tela. Ovo je nesto sto mi jako prija jer ubrzava cirkulaciju a samim tim i razgradnju masnih naslaga. Ukoliko niste do sada koristile masazere, ovaj iz Oriflame-a vam toplo preporucujem.

DOVE PURELY PAMPERING NOURISHING SHOWER GEL COCONUT MILK WITH JASMINE PETALS - Volim svakog meseca da koristim neku drugu kupku. Kreme za tusiranje su nesto sto me jako brzo zasiti, ali isto tako i nesto sto jako brzo trosim. Retko kada se vracam istoj, izuzetak su Nivea Happy Time i Dove od krastavca kojima se uvek, svakog leta vratim.
Dove kreme za kupanje su mi jedne od omiljenih. Ne isusuju kozu, sa Nutrium Moisture tehnologijom, poseduju pravu eksploziju predivnih, toplih mirisa, koji se nakon tusiranja dugo zadrzavaju na kozi. Ekstrakt kokosovog mleka sa laticama jasmina je ono sto pruza neodoljivost ovoj Dove hranjivoj krem-gel kupki.


VICTORIA'S SECRET DREAM ANGELS HEAVENLY EAU DE PARFUM SPRAY -  Jedan od mojih omiljeni parfema koji sam pre nekoliko godina dobila od decka i koristim ga uglavnom u hladnijem periodu godine, jer je prilicno jak. Vrlo zenstven parfem, mirise nekako...mmm...kako bih vam opisala miris...nekako damski :) Ne razumete? Ok...ovo morate da pomirisete da biste shvatile o cemu vam pisem :)
Jedan od najpostojanijih parfema koje posedujem i svaki put kada ga nanesem na sebe osecam se nekako zenstveno. Medjutim, iz nekog razloga, ne volim da ga nosim uz sve outfite. Ne znam da li i vi imate taj osecaj, pa neke parfeme jednostavno morate da ispratite garderobom. Ja nekako tako osecam i dozivljavam pojedine od onih koje imam.
Bocica sadrzi 125 ml ovog luksuznog eliksira u bocici.



REXONA SHOWER CLEAN FRESH DRY DEO STICK ANTI-PERSPIRANT - Uglavnom koristim Rexonine dezodoranse jer imaju prelepe mirise i pruzaju obecanu zastiti od neprijatnih mirisa. Tokom toplijeg dela godine i fizickih aktivnosti uglavnom koristim sprej, a kada postane hladnije, uvek se okrecem stiku. Ovaj stik sam prvi put probala sad, u septembru i jako mi se dopada. Miris je predivan, mirise bas na cisto i nekako sveze. Ko voli ovakve mirise, preporucujem.
Kao i sve Rexona dezodoranse, mozete ga kupiti u dm i Lilly drogerijama po ceni od oko 400 dinara, mozda malo manje, nisam bas sigurna.



ALVERDE ANTI-AGING VITAMINSKI SERUM ZA PREDEO OKO OCIJU - Ovaj serum je nesto sto sam trazila vec neko vreme i konacno sam ga kupila. Mnogo ga volim i njemu cu posvetiti poseban post, jer smatram da zasluzuje detaljniju recenziju.


VICHY IDEALIA LIFE SERUM - Za vrlo kratko vreme od pocetka koriscenja ovog seruma koji smo moje blogokoleginice i ja dobile na testiranje na VICHY Akademiji koja je odrzana pocetkom septembra, potpuno je osvojio moje srce, odnosno kozu lica. Koristim ga svakodnevno, kao deo dnevne nege lica i vrata. Predstavlja savrsenu podlogu za tecni puder. Koza je meka i nezna na dodir,  izgleda sveze i zdravo zbog svetlucavih cestica koje sadrzi u sebi. Jos uvek je u fazi testiranja, ali morala sam da ga uvrstim u septembarske favorite, jer je to mesec kada sam pocela da ga koristim, ali o njemu ce svakako biti poseban post onda kada osetim da je vreme za tako nesto i kada budem stekla kompletan utisak o ovo serumu.
 

AURA DUO SHADER BRUSH - Ova duo cetkica namenjena je za postizanje savrsnog smokey eyes efekta. Napravljena od prirodne dlake, super nezna. Ipak, iako proizvodjac navodi da su dlacice gusto upakovane, ne bih se sa tim bas slozila. Kada se cetkica pokvasi, prilikom pranja, skroz se slepe dlacice tako da dobijete utisak kako su stedeli na materijalu, odnosno dlacicama. Lepo mozete da vidite kako ima dosta prostora izmedju dlacica i metalnog dela cetkice koji bi trebalo da ih drzi i malo jace da stegne dlacice, jer prilikom pranja dlacice odpadaju, ne preterano, ali odpadaju. Deo cetkice gde se nalazi pljosnata, veca povrsina ne koristim bas cesto, dok drugi deo, takozvanu pencil brush obozavam. Dlacice na njoj su nesto gusce i bolje postavljene, savrsena je za nanosenje svetlijih senki na unutrasnji ugao oka, kao i za nanosenje senke uz ivicu donjih trepavica. Ipak, iskoristiva je i vredi novca koji izdvojite za njenu kupovinu. 
 Aura cetkice mozete kupiti u Lilly drogerijama, cena ove iznosi oko 280 dinara.


Strana cetkice koji volim...
...i ona kojom nisam preterano odusevljena.

AURA SMALL ANGLED BRUSH - Specijalno napravljena za iscrtavanje preciznih linija. Izradjena od sintetickih vlakana odgovarajuce cvrstine, tako da omogucava aplikaciju prahova, tecnih i kremastih proizvoda. Za razliku od prethodne, ovom cetkicom sam odusevljena. Kupila sam je namenski za korigovanje i popunjavanje obrva senkom i super mi vrsi posao. Kupljena je, kao i prethodna u Lilly-u po ceni od oko 190 dinara.



ESSIE LILACISM - Lak koji sam kupila i obozavala tokom celog septembra, a o kom sam detaljno pisala u ovom postu, pa ukoliko ste slucajno propustile, pogledajte zasto ga toliko volim. Definitivno je jedna od najlepsih pastel ljubicastih lakova koje mozete naci na nasem trzistu.
Essie lakove za nokte mozete kupiti u Lilly i dm drogerijama po ceni od oko 900 dinara.




Da li ste probale neke od mojih septembarskih favorita? Da li ste mozda pozelele da probate nesto nakon ovog preeeduuugackog posta? :)


Love,
Marija

42 comments:

  1. Jako, jako, jako lepi favoriti, skroz u mom fazonu :) Ali lak mi je apsolutni favorit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, shvatila sam da volimo iste stvari <3 :*
      Slazem se :) Apsolutno je savrsen :)

      Delete
  2. Ja se nadam da cu uskoro upoznati blogokoleginice, sve izgledate kao divne i ljupke osobe! :)
    Nisam nista probala od tvojih favorita, ali bih volela da probam Aurinu četkicu, i essie lak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja se nadam :) Devojke koje sam do sada imala priliku da upoznam su zasita divne, pristupacne i opustene osobe ;) Jako je lepo kada upoznas nekoga ko deli ista interesovanja kao i ti :) Toliko zajednickih tema, medjusobno deljenje iskustva...to su zasita lepa prijateljstva :)
      Nadam se da cemo imati priliku da se upoznamo na nekom od narednjih blogookupljanja <3 :*

      Delete
  3. Ne mislim da je kasno za favorite :) Cekam recenziju alverde seruma, zvuci zanimljivo. I nadam se da cemo se upoznati nekom sledecom prilikom, bilo bi mi bas drago :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uglavnom sam do sada mesecne favorite objavljivala prvog u narednom mesecu, ali ovaj mesec mi je tako nekako cudno poceo i jedva sam odvojila vreme za pisanje posta :)

      Bice uskoro ;)

      I ja se najiskrenije nadam <3 :*
      Mnogo je drugacije kada upoznas devojke cije blogove citas :) Nekako ti taj blog postaje jos drazi :) Bar je to moj slucaj :)

      Delete
  4. Divni favoriti :) I ja obožavam Soraya kremu i Rexona stik, a obavezno moram da probam Mixa šampon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)

      Zar nije divna Soraya? Ja je mnogo volim <3
      Rexoni sam verna, cini mi se od uvek :)
      Probaj, jako je blag i savrsen je ukoliko svakodnevno peres kosu.

      Delete
  5. Kasniss!! Haha..ali ja tebi nista ne mogu zamjeriti..posebno ne poslije ovako detaljnog posta koji pokazuje tvoj trud.. ;D
    Drago mi je da se druzite, bas ste mi slatke <3
    Super su ti favoriti, a voljela bih da probam ovaj preslatki losion za tijelo, lak i rexonu(nijesam je odavno koristila:)
    Zelim da ti ovaj oktobar bude lijep!
    Sara ;*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sram me bilo :D
      Drago mi je da ti se dopao. Jeste malo opsirniji nego inace, ali uzelela sam se pisanja, pa je to rezultiralo predugackim postom :)

      I meni je mnogo drago da sam ih upoznala i verujem da je ovo pocetak lepih druzenja i okupljanja :) Takodje se radujem upoznavanju ostalih devojaka koje do sada nisam imala priliku da upoznam ;)

      Nadam se da ces probati nesto od mojih favorita :)

      Hvala puno Saro na divnim zeljama :) I ja tebi zelim divan, ususkan oktobar <3 :*

      Delete
  6. Jako lijepi favoriti :D Mixa je nedavno stigla i u Hr pa cu svakako pogledati ponudu i kupiti nešto da konačno i ja probam te tako hvaljene proizvode :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Mell :)

      Zaista? Nemas pojma koliko mi je drago sto to cujem ;) Imaju fenomenalan asortiman za negu celog tela. Mnoge proizvode koji su kod nas dostupni sam imala priliku da probam i nijedan do sad me nije razocarao :)
      Nadam se da ces biti odusevljena kao i mi ovde u Srbiji :)

      Delete
  7. Lepi favoriti. Imam i ja takav masazer, rekla bih da je isti, moj je samo sa zelenim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ksenija ;)

      Verovatno je isti :) Ja ga imam jako dugo, tako da je vrlo moguce da su malo promenili dizajn ;)

      Delete
  8. Želim isprobati Mixa proizvode i Alverde serum, pa se veselim i njegovoj recenziji :) Super favoriti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo sam saznala od Mell da ste konacno i vi bogatiji za jedan divan brend i nemas pojma koliko me ta cinjenica raduje ;) Mi smo vas u jednom trenutku bombardovale sa svih strana recenzijama Mixa preparata i uvek ni je bilo zao kada neko od vas kaze kako zeli da proba ali vam nije dostupno :(
      Nadam se da cete uzivati u Mixi koliko i mi :)

      Bice uskoro recenzija Alverde seruma ;)

      Hvala ;*

      Delete
  9. Jao jos neko je isprobao purely pampering kokos i jasmin. Meni je predivna tusiralica, odusevljena sam mirisom. Blag, a ipak se zadrzava na kozi. Bas se osjecam kao da me tetosi :)) Ja ga sigurno ponavljam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa...mmm...predivan je zaista <3 Miris je tako nezan i topao da miluje sva cula, a kozu ostavlja super mekom :)
      I ja ga ponavljam, definitivno :*

      Delete
  10. Nisam nista probala ali mi se jako dopada bocica i opist tog Soraya losiona. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zar nije neodoljiva? Priznajem da sam pala na pakovanje, ali i predivno mirise :) Ne cini cuda u smislu da ces se preko noci otarasiti celulita, ali lepo neguje kozu :) Probaj :*

      Delete
  11. Volela bih da probam taj Soraya losion, kao i Mixa šampon..
    Koristim i ja te Rexonine antiprespirante i uvek se njima vratim, najviše mi odgovaraju.. A za Vichy-jev serum neverovatno koliko svima prija :D I meni je odličan!

    P. S. Slažem se za blogovanje i upoznavanje blogodrugarica! :) :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidim da vas je sve osvojio Soraya "cudnovati" losion :D

      Rexona mi je najbolja, definitivno ;) Drago mi je da je i ti volis ;)

      Divan je, i jako mi je drago da su devojke zadovoljne. Jedva cekam da pocnemo sa recenzijama i vidim iskustva ostalih devojaka :) Drago mi je da ga i ti volis :)

      Za mene je to najlepsa stvar kada je pisanje bloga u pitanju :) Zao mi je kada shvatim da neke devojke pocnu sa pisanjem iz nekih cudnih razloga (citaj koristi, ukoliko to moze tako da se zove kod nas) :*

      Delete
  12. Prelep je Essie lak. I ja sam ga zagledala i mislila se da li da ga kupim. :)

    ReplyDelete
  13. Imamo dosta toga zajedničkog :)

    Dove, Rexona, Essie..a napokon je Mixta došla i kod nas pa ću i ja isprobati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da to cujem ;)

      Jedva cekam da citam o tvojim utiscima :) Verujem da ce biti pozitivni :)

      Delete
  14. Super su ti favoriti. Moram probati dove sa kokosom. U poslednje vreme mi kokos jako prija.

    Sto se tice cetkica, imam onu dvostranu aurinu i meni je odlicna. Nisam mnogo vesta, i ne koristim cesto senke, ali sam jako zadovoljna tom cetkicom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)

      Kokos mi je jedan od najlepsih mirisa :) Probaj ako volis miris kokosa, dopsce ti se. Nije prenaglasen i vestacki, vec divan, nezan miris :)

      Ok je, ali me malo nervira sto nije cvrsta i sto prilikom pranja odpadaju dlacice i imam utisak da ce se raspasti jer je vrlo klimava :( Ne znam, mozda je to slucaj sa mojom :(

      Delete
  15. Mene zanima serum jer tražim nešto za područje oko očiju :)
    Rexona je fenomenalna, ovom malom čudu treba posvetiti post :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bice recenzija o serumu ;)

      Slazem se da je fenomenalna, ali nema tu sta da se pise preterano. Extra svez miris i pouzdana zastita bez alkohola. To je sve sto imam da kazem, iako obozavam Rexonu i ostajem joj verna godinama :)

      Delete
  16. Marija, predivni su ti favoriti! Posebno zavidim na VS parfemu :)
    Btw, i mene pakiranje odmah kupi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Saro <3

      Divan je, da znas ;D

      To me ponekad i nervira, jer se desava (ne tako cesto) da kupim proizvod zbog pakovanja i onda ga samo gledam i ne koristim :(

      Delete
  17. REXONA STICK je odlican, vec neko vreme ne mogu da ga nadjem moracu da obidjem lili ili dm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rexona je brend kojem ostajem verna vec dugi niz godina :)

      Delete
  18. baš bih probala ovaj VS parfemčić :D
    a lak mi izgleda divno, ako uspem da ga
    nađem u nekom liliju uzimam ga! nego
    uvek nailazim na okrnjene štandove i onda
    se vratim praznih ruku :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da samo mozes da ga pomirises..mmm...fenomenalan, zenstveni miris <3

      Lilacism imas u dm-u na Trgu Nikole Pasica i u Lilly-u u Sremskoj. Tu sam ih vidjala, ali se nadam da dopunjuju okrnjene rafove i da ces ih naci u nekoj obliznjoj drogeriji :*

      Delete
  19. prelepi favoriti :) delimo mixa sampon i vichy serum :) a essie je mnogo lep, zelim ga jako jako :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ani <3

      Mhm...mislim da znam ;)
      Kupiiii Lilacism <3 :*

      Delete
  20. Prelepi favoriti...Koristimo istu okoloocnu kremicu, probala bih Mixa sampon i Essie lakic :)

    Drago mi je sto ti se svidjaju Blogerke, ja nazalost nisam ni jednu upoznala :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Cako :*

      Drago mi je da volimo iste preparate :)

      Stvarno?! Jako mi je zao zbog toga :( Nadam se da ces uskoro imati priliku, jer, one koje sam imalu priliku da upoznam su zaista divne, fine devojke <3

      Delete
  21. imaš jako sličan ukus mome pa se uvijek veselim tvojim favoritima :D

    konačno je i kod nas došla mixa pa ću probati ovaj šampon i onu kremu koju si hvalila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam, primetila sam da nam je jako slican ukus <3 I da, jako mi je drago da to cujem :*

      Cula sam da vam je stigla Mixa, konacno ;) Jako me to raduje i jedva cekam da citam vase recenzije. Proizvodi su zaista fenomenalni i definitivno, Mixa je jedan od, nazalost, retkih brendova koji imaju realni odnos cene i kvaliteta ;)
      Jako me interesuju tvoji utisci ;)

      Delete