Thursday, October 10, 2013

PRODUCTS I'VE USED UP!

Moj prvi post sa proizvodima koje sam potrosila! Moram da vam priznam da je ovo za mene bio pravi izazov i da sam jako srecna ;)

Od kako sam pocela da pisem blog divila sam se drugim blogokoleginicama kada objave postove sa potrosenim proizvodima. Ja proizvode volim kada ih kupim, koristim ih neko vreme i onda mi dosade i konstantno sam u potrazi za necim novim, sto jos nisam probala. Neki preparati su tu stalno, ponavljaju se cesto, ako sam sigurna da mi bas odgovaraju i volim uvek da ih imam. Pisajucu blog, dobila sam uvid u stvarnu situaciju. Gomilanje proizvoda koje ne uspem da potrosim je jedna od mojih najgorih navika. Vecini preparata istekne rok trajanja jer ne stizem da ih iskoristim do kraja. Onda, jednog dana, zainatila sam se i odlucila da potrosim neke od proizvoda koji su pri samom isteku roka trajanja, kao i da bacim ono sto ne koristim vec neko vreme.

Pogledajte koji su to proizvodi kojih sam konacno uspela da se otarasim i saznajte da li cu ponoviti kupovinu istih ;)



Maybelline The Rocket  maskara koju mnogo volim, kao inace i sve Maybelline maskare. Obozavam maskare sa gumenim cestkicama, ova ih savrseno razdvaja i pruza neverovatan volumen. Mislim da cu je kupiti ponovo.

Maybelline The One By One Satin Black maskara koja super razdvaja trepavice, bez grudvica. Jedna je od mojih omiljenih Maybelline maskara i ova je treca koju sam kupila. Definitivno cu nastaviti da je kupujem.


Rimmel Stay Matte kameni, matirajuci puder koristim godinama. Kada god ga potrosim kupim novi jer je zaista sjajan proizvod za cenu od samo 650 dinara za 14 g proizvoda koji jako dugo traje. Iako ne volim mat izgled koze, ponekad mi nos previse sija i ovaj puder ga drzi u super stanju i do 5h, nakon cega blot papiricem pokupim visak sebuma i nanesem malo ovog pudera. Koristim nijansu 005 Silky Beige i sta da vam kazem, vec sam kupila novi ;)



Eucerin Dermo Purifyer Scrub je fenomenalan piling gel za dubinsko ciscenje lica sa mikro-cesticama i mlecnom kiselinom, bez uljanih komponenti u svom sastavu. Dubinski cisti pore ublazavajuci upalne procese. Ne isusuje mi kozu, za razliku od Vichy-eve linije za problematicnu kozu koja je jako agresivna za moje osetljivo lice. Kako nemam bas problematicnu kozu, osim pred ciklus kada imam problem sa kozom u predelu brade, ovaj piling sam koristila dva puta nedeljno, kako bih uklonila izumrle celije sa povrsine koze lica. Bio mi je super, nije mi izazivao probleme sa kozom, tako da cu ga kupiti ponovo.


Avene Cleanance gel za umivanje bez sapuna je nesto sto mi se vuce po kupatilu vec neko vreme. Kada sam ga kupila imala sam velika ocekivanja koja nije ispunio, jer nisam osetila nikakav vidljivi efekat tokom koriscenja. Isusivao mi je kozu, tako da sam prestala da ga koristim, pa ga je koristila sestra ponekad. Sve u svemu, necu ponoviti kupovinu ovog gela, jer mojoj kozi nije odgovaro.


Avene Cleanance dvokomponentni losion za ciscenje i matiranje masne koze lica mi se takodje vuce vec duze vreme, na polici, pored gore pomenutog gela. Iako proizvodjac obecava suzavanje pora i matiranje koze, vidljivost mojih pora nije uspeo da umanji. Koristila sam ga samo u predelu obraza i nosa, jer su mi pore na obrazima dosta prosirene, a nos mi prosija tokom dana. Kao i njegov prethodnik iz iste linije, ni ovaj losion nije ispunio moja ocekivanja, istekao mu je rok trajanja i vreme je za kanticu. Necu ga kupiti ponovo.


Eucerin AQUAporin ACTIVE Light dnevna, vrlo lagana, super-upijajuca krema koja je mom licu bas prijala. Bila mi je savrsena kao podloga ispod tecnog pudera, nije mi se mastilo lice tokom dana od nje i nije lepljiva. Nakon nanosenja lice je jako meko na dodir. Eucerin proizvodi mi generalno odgovaraju. Do sada mi nijedan od proizvoda koje sam koristila nije pravio probleme u vidu upalnih procesa, crvenila ili isusenih regija. Ovo je krema koju cu sigurno kupiti ponovo. Takodje, mogu da je preporucim svima koji zele laganu, dnevnu negu. U ponudi imaju i kremu sa SPF-om koju nisam probala, ali planiram, jer mi j ova bila odlicna.


Allin sampon protiv opadanja kose je definitvno jedan od mojih omiljenih proizvoda. Jedan od onih koji kada se priblizi pakovanje kraju, odmah zurim da kupim novi.
Kako jako volim prirodne proizvode, od samog pocetka sam verovala ovom samponu.
Pre godinu dana, usled hormonskog disbalansa, kosa je naglo pocela nekontrolisano da mi opada. Probala sam mnoge sampone, losione i kapsule i nista mi nije pomoglo. Za Allin sampon sam saznala preko kozmetickih blogova i jako sam srecna zbog toga. Od tada, postao je deo moje redovne nege kose. Citala sam da nekim devojkam isusuje kosu i teme. Ja sam primetila samo da mi se kosa manje masti u temenu, ali vlas mi nije isusena. Ono sto je sjajno, a sto sam primetila nakon, oko dva meseca koriscenja, je da mi kosa vise ne opada, kao i neverovatnu cinjenicu, da imam mnooogooo mlade kose, kako ih ja zovem bebica ;) Mnogo sam srecna sto sam otkrila ovaj sampon i necu prestati da ga koristim dokle god ne dobijem osecaj da se moja kosa zasitila istog. Tada cu napraviti pauzu, a onda mu se sigurno vracam.


Dove Go Fresh je jedan od mojih omiljenih krema za tusiranje, i kao sto verovatno vec znate, ukoliko me pratite, svakog leta mu se iznova vracam. Potrosila sam ga, tako da se odmaram od ovog divnog mirisa do sledeceg leta ;)


Seba Med Intim Wash Lotion kao jedan od retkih (ako ne i jedinih) na nasem trzistu, razdvaja negu intimne regije zena u reproduktivnom periodu zivota od onih u menopauzi. Ovo je jedna od cinjenica koja me navodi da konstantno kupujem ovaj losion za intimnu negu. Nakon potrosnog Seba Med losiona, kupujem Eucerin, i tako u krug, ova dva losiona se kod mene smenjuju. Oba su mi savrsena, tako da ih preporucujem svim devojkama. Jedno vreme je bila nestasica u apotekama, pa sam se uplasila da ce prestati proizvodnju. Na svu srecu, to je bilo samo trenutno.



Avon Planet Spa Dead Sea Minerals Hand Cream je jedna od mojih omiljenih proizvoda iz Avona. Detaljnije o ovoj liniji sam pisala u OVOM postu. Kupicu je ponovo, naravno <3



To bi bilo to ;) Nadam se da ce ovakvi postovi biti cesci na mom blogu, jer zaista zelim da potrosim proizvode koje kupim, jer onda nekako nemam osecaj da gomilam proizvode, vec da ih zasta koristim ;) Za prvu kanticu, ja sam zadovoljna ;)

Da li ste probale neke od mojih potrosenih proizvoda?
Da li trosite proizvode koje kupite do kraja ili kao i ja, ponekad imate osecaj da gomilate kozmetiku?


Love,
Marija

50 comments:

  1. Kao da sam ja pisala početak, hehehhe, i ja se divim ovakvim postovima jer gomilam kao hrčak i ništa ne stižem da potrošim. Pre neki dan sam potrošila kremu za ruke i bila sam srećna kao malo dete. :))))
    Volela bih da probam Eucerin piling, Allin šampon mi je već na spisku a od ovog momenta i ovaj Sebamed intimni gel. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda me razumes? ;D Nemas pojma koliko me raduje sto sam bar nesto uspela do kraja da potrosim ;)

      Nadam se da ces probati neke od navedenih proizvoda, kao i da ces biti zadovoljna koliko i ja ;*

      Delete
  2. bravo, puno proizvoda si potrošila, nije ih bilo baš puno s istekom roka trajanja :)
    OVaj Alin šampon je šteta što nema kod nas jer bi ga sigurno isprobala :D
    Eucerin proizvode i sama volim, a i ovaj Dove gel :)

    I definitivno gomilam kozmetiku, stvarno ne znam kad ću sve to potrošiti :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da...jako dugo sam ih prikupljala :) Nije, samo Avene, ostale sam trosila sa zadovoljstvom ;)

      Nadam se da ces nekada imati priliku da probas Allin sampone, jer su zaista sjajni ;)
      Eucerin mojoj kozi bas odgovara i jako mi je drago da si i ti zadovoljna. Dove <3

      Hihihih...zene ;D Divim se onim racionalnim, mada mislim da su u manjini ;)

      Delete
  3. ja sam se nameračila na ovu ecuerin light kremu, i mislim da cu morati da je kupim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj ;) Jako je lagana, a pruza super hidrataciju ;) Nadam se da ce ti odgovarati ;)

      Delete
  4. Dopadaju mi se tvoji empties :)
    Mislim da ću uskoro kupiti Eucerin kremu, volim lagane i hidratantne kreme koje ne maste.
    Jako mi se sviđa ogledalo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda je ova krema pravi izbor za tebe. Jako brzo je koza upije i bas je dobro hidrira ;)

      Hvala ;*

      Delete
  5. Opa, baš si finu gomilu skupila :) Delimo simpatije prema Sebamed gelu, Eucerin kremi i Rimmel puderu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zar ne? Potrudila sam se ;) Rekoh sebi MOGU I JA TO ;D

      Drago mi je da volis i ti neke od mojih dragih proizvoda, jer ove koje si navela nameravam da nastavim da koristim ;)

      Delete
  6. Volim ove postove jer u kratkim natuknicama ja to zovem mini recenzije saznam više o nekim proizvodima za koje obično ne radimo opširne recenzije jer se radi o proizvodima za nekakvu svakodnevnu njegu/ higijenu :) Eucerin jako volim i ponovno sam kupila njihovu intenzivnu kremu s urejom koja je postala moj HG proizvod i znam da ćemo se družiti još dugi period :) Maybelline maskare, točnije Colosal maskaru sam koristila jako, jako dugo jedan period i desilo se da sam kupila jednu koja je valjda bila pokvarena ili otvorena pa mi je stvarala grudice i vrlo brzo se osušila nakon kupnje te sam nakon toga počela kupovati druge maskare, ali mislim da je vrijeme da joj se vratim :)) Ovaj Allin šampon me jako interesira i voljela bih ga probati, ali predpostavljam da ga kod nas nema za kupiti jer prvi put čujem za njega...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazem se ;) Iz tog razloga ih i ja volim, ali do sada sam ovakve postove citala samo na drugim blogovima, i jako mi je drago sto sam i ja nesto imala da vam pokazem od proizvoda koje sam potrosila ;)

      Znam za tu tvoju kremu, preporucila sam je decku ;)
      Ja generalno volim Maybelline maskare i lepo mi produze i definisu trepavice. Jako mi je zao zbog tvog loseg iskustva sa Colosal maskarom :(
      Ukoliko se ne varam, mislim da kod vas nema Allin sampona, nazalost. To je nas, domaci proizvod.

      Delete
  7. I ja imam tu ružnu naviku gomilanja, i stalno mi nešto treba, i stalno sam u potrazi za nečim novim :-/
    Inače razmišljam o kupovini te plave, Rocket Maybelline maskare, nju još nisam probala a vidim da imaš samo reči hvale :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda se razumemo ;D

      Meni je super odgovarala ;) Citala sam da se nekim devojkama ne dopada, ali ja je bas volim i bas sam je sa zadovoljstvom trosila u prethodnom periodu ;) Ukoliko odlucis da je probas, pisi, zanimaju me i tvoja iskustva jer su misljenja definitivno podeljena ;)

      Delete
  8. Super post!
    Probala sam neke Eucerin i Sebamed proizvode i bila sam zadovoljna, mozda probam i ove..
    A dopada mi se i ovaj Allin sampon, potrazicu ga.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)

      Probaj, verujem da ce ti odgovarati ukoliko volis Eucerin i Sebamed ;)

      Allin je odlican ;) Ja ga bas volim, a i devojke koje su ga koristile, i cije recenzije sam citala na drugim blogovima su generalno zadovoljne ;) Nadam se da ce ti odgovarati ;)

      Delete
  9. Imamo zajedničke miljenike :) Dove kupku i Avon kremicu. Je l' si uz Allin šampon koristila i losion ili ne? Ako nisi, je l' ima rezultata samo uz upotrebu šampona? Čitala sam na forumu da nema, a ne bih odmah oba da kupim pa da ispadne da mi ne odgovaraju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da to cujem ;)

      Nisam koristila losion, samo sampon i pomogao mi je u zaustavljanju opadanja, a i primecujem mnogo nove, mlade kose sto me posebno raduje ;)

      Delete
    2. Moras biti uporna i redovno ga koristiti. Ja ga koristim dva meseca, konstantno.

      Delete
    3. Uzimam ga obavezno i koristiću ga sve dok poslednja kap ne izađe :D

      Delete
  10. Joj i ja bih ovaj sebamend a ne znam ima li ga kod nas :/ nisam vidjala barem.
    Avene umivalicu sam i ja koristila i ok mi je, nije isusivala ali nije ni nista posebno, uostalom sve one sluze samo da ciste lice, ostala njega je jos bitnija. :) Sad sam u svakom slucaju na normadermu...
    Rimmel stay matte i ja koristim vec dugo, dugo a cak se sad predomisljam da predjem na Bourjois healthy mix u kamenu. Jesi li ga koristila? Koja je razlika, ako jesi? :**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlican je ;) Ukoliko imate Sebamed u vasim apotekama, verujem da imate i ovaj losion ;)

      Slazem se, sve one imaju istu svrhu...ne znam iz kog razloga, meni je ova isusivala lice ;( Meni Normaderm linija ne odgovara. Secam se da sam je ranije, kao tinejdzerka koristila u nadi da ce mi pomoci u suzbijanju bubuljica i crvenila, ali nije bilo rezultata, osim isusene, bezivotne koze lica. Cini mi se da im je ta linija preagresivna za osetljivu kozu lica ;(

      Rimmel Stay Matte mislim da vecina devojaka koje su probale, vole :)
      Nisam koristila Bourjois HM u kamenu :(

      Delete
  11. Allin šampon i ova Avon maska su mi redovna postavka. :) Svaka čast na ovoj količini "đubrenceta". :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ih i ti volis ;)

      Hvala puno ;) Nije bilo lako (za neke od proizvoda) ;D

      Delete
  12. Koliko kosta sebamed? :) Ovu One by one mrzim, jer mi toliko slepi trepavice da imam samo jednu na kraju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bezobrazno mu dizu cenu. Poslednji put kada sam ga kupila, ukoliko se ne varam, kostao je oko 700 dinara, ali nisam sigurna tacno, pa pogledaj u najblizoj apoteci ;) Ali traje jako dugo...

      Stvarno?! E blesava si skroz :D Ja je mnogo volim, i super mi definise trepavice. Pruza im onaj dramaticni look koji ja mnogo volim ;) Ukoliko volis prirodan izgled, onda mi je jasno zasto ti se ne dopada ;)



      Delete
  13. Hehe, a kod mene je suprotno, volim da potrošim neki proizvod do kraja pa da načnem sledeči, makar što se preparative tiče. Tako se radujem sledećem proizvodu i jednostavno volim da znam da sam nešto zaista i potrošila jer u suprotnom to bi se gomilalo, a starom se ne bih vraćala, verovatno :D
    Obožavam tu kupku i Rimmel Stay Matte, to su možda retki proizvodi koje kupujem iznova jer stalno volim da isprobavam novo :) :*

    ReplyDelete
  14. Drago mi je što si i ti zadovoljna Allinom. I ja ga obožavam. Mnogo mi je pomogao.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam koliko ga i ti volis... I jako mi je drago sto ti pomaze, koliko i meni ;*

      Delete
  15. Manje vise sve sam koristila, samo hocu ovaj Alin sampon da probam, zanima me koliko se brzo trosi jer ja imam ekstremno dugu i gustu kosu i ne bih da kupim i potrosim za casak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako nije klasican, gusci sampon vec je u formi losiona i ne peni bas preterano, jako brzo se trosi. Moja kosa je tanka poprilicno, i ova bocica mi traje oko dva meseca uz pranje kose svaki drugi-treci dan. Ukoliko imas jako gustu i dugacku kosu, bice ti potrebno mnogo proizvoda za pranje kose i jako brzo ces ga potrositi. Tako da...ne znam...na tebi je da odlucis ;)

      Delete
  16. Ovaj posta kao da sam ja pisala. :) Šminka, Dove, Allin, Eucerin, Avene gel- sve sam koristila i iskustva su identična zato sam i odustala od Avenea a volela bih da probam Sebamed kupku, trenutno koristim Eucerinovu koje je takodje odlična.:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaaha...drago mi je ako je tako ;)

      Drago mi je da nisam jedina koja ima ovakvo iskustvo sa ovom Avene linijom proizvoda ;)
      Kod mene je to klasicna postava ;) Kada potrosim Eucerin, prelazim na Sebamed i tako konstantno, u krug ;)

      Delete
  17. Jao, imam isti problem, samo kupujem, a onda bacam sve kad prodje rok. Koristim Rimmel Stay Matte, odlican je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda me razumes? ;D Nazalost, mnogo nas ima tu ruznu naviku...

      Drago mi je da i ti volis Stay Matte ;*

      Delete
  18. super, nadam se da ćeš i dalje nastavit vrijedno trošit zalihe i pokazat nam čemu si došla kraju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvalal puno na podrsci ;) I ja se nadam, posebno sada kad sam videla da i ja to mogu ;D

      Delete
  19. Ja samo gomilam a kada ću stići sve da potrošim nije bitno :D
    Obožavam Rimmel puder i One by One maskaru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhhahaaa...razumem te ;D

      Jedni od moji stalnih favorita <3

      Delete
  20. Sjećam se da mi je taj Stay Matte bio baš OK, razmišljam da ponovo probam. Avene gel za umivanje je agresivan. baš je za skroz masnu kožu, kao i dvofazni losion.... Ko sebi može priuštiti da ga ima za ponekad na T-zonu super je a nagovorila si me da kupim Eucerin piling :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mu sa uvek iznova vracam, godinama unazad ;)

      Slazem se za Avene ;) Ocigledno nisam jedina za cije je lice bio agresivan :( Da, u toj varijanti je sasvim ok...
      Eucerin piling mi je fenomenalan i kupujem ga ponovo, sigurno ;) Nadam se da ce i tebi odgovarati, ukoliko se odlucis za kupovinu ;*

      Delete
  21. Bome si se istrošila. Potpuno te razumijem oko povlačenja po kupatilu, to se meni stalno događa :/

    Obožavam Dove i Sebamed, a i ova Avonova krema je odlična:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da znas da jesam ;) Cak moram da priznam da sam ponosna na sebe ;)

      Drago mi je da ima i onih koji me razumeju, sad mi je malo lakse ;)

      Super sto delimo neke favorite ;* <3

      Delete
  22. Svaka čast!
    I ja sam se zainatila da troškam, doduše dekorativu jer preparativu nikada nisam nagomilavala u toj meri da mi smeta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ;)

      Nadam se da ce trosenje biti uspesno ;*

      Delete
  23. uh svaka čast, dosta si potrošila. meni preparativa obično dobro ide i nemam velike zalihe i brzo trošim, a s dekorativom je skroz druga priča, trošim jedino masakre i pudere, ostalo slabo :/

    ReplyDelete
  24. Eucerin Aquaporin je na wish listi! SAd imam Hyluaron filler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlicna je dnevna krema za mesoviti/masni tip koze ;) Ne masti, a lepo hidrira, tako da ukoliko trazis tako nesto, verujem da ce ti odgovarati ;)

      Delete
  25. U prvom delu sam se skroz pronašla... Osim par proizvoda koje stalno trošim, ne sećam se kada sam nešto potrošila... Ruž, mislim, nikad :D I sve gomilam...Sebamed intim wash lotion je savršen, ne bih ga menjala ni za šta!
    Nadam se da ću u skorije vreme uspeti da napišem post poput tvog :))

    ReplyDelete