Saturday, June 22, 2013

WHAT'S IN MY MAKEUP BAG?

Kozmeticka torbica koju trenutno obozavam je iz Women'secret-a  Totalno girly :)
Uvek se trudim da sadrzaj kozmeticke torbice svedem na minimum, ali isto tako mi je vazno da neke neophodne stvari za brzu popravku sminke "u hodu' imam pri ruci. Tecni puder, maskaru, senke za oci, pribor za obrve ne nosim sa sobom, jer mi nije potrebna popravka tokom dana. Nekome je mozda ono sto ja smatram neophodnim suvisno, ali ono bez cega gotovo nikada ne izlazim iz kuce je sledece:


Essence Pocket Beauty oil control paper - ukoliko moja T-zona prosija tokom dana, blot papirici su nesto bez cega ne mogu. Vrlo efikasno uklanja visak sebuma bez skidanja pudera sa lica. Nikada ne pokusavajte da zakamuflirate sjaj T-zone novim slojem pudera u kamenu pre prethodnog uklanjanja viska sebuma koji se pojavio tokom dana. Rezultat ce biti fleke po celom licu, i samo cete pogorsati nastalo stanje. Umesto toga uzmite blot papiric i laganim tapkanjem (nikako trljanjem!!!) predjite preko masnih zona. Ukoliko ne mozete da nadjete blot papirice, mozete koristite najobicnije papirne maramice. Tek nakon uklanjanja sebuma, nanesite matirajuci puder u kamenu.



Maybelline AFFINITONE True-to-skin perfecting powder - nakon ukljanjanja viska sjaja blot papiricima nanosim puder u kamenu Sephorinim sundjerom. Ovaj puder ima dobru pokrivnu moc. U sebi sadrzi jako sitne svetlucave cestice (ne sljokice) koje stvaraju iluziju savrseno glatke koze. Ovaj postupak ponovim na nekih, otprilike 6h.


Ovaj Sephorin sundjer je savrsen za nanosenje pudera u kamenu. Omogucava jace pokrivanje nego kada se puder nanosi velikom cetkom.
Lush Honey Trap Lip Balm - pre svakog ponovnog nanosenja ruza tokom dana nanesem ovaj super hranljivi balzam koji stiti usne od isusivanja, jer neki ruzevi poprilicno isusuju osetljivu kozu usana, narocito ukoliko imaju mat finis. I da, mirise na med :) Nekima smeta miris, ali meni se svidja ;) Trenutno sam odusevljena novim Labellom Repair&Beauty. Iako proizvodjac ne navodi, nakon nanosenja mozete da primetite blagi osecaj hladjenja, sto je mene licno odusevilo :) Ipak, koristim ga izmedju nanosenja ruzeva, ali ne i neposredno pre, jer ipak ima sjaj i boju. Zato nosim i Lush, pa kombinujem :)



Too Faced Perfect Lips - najbolja olovka za usne koju sam do sada koristila. Koristim je svakodnevno, daje prelepu prirodnu definiciju usana, traje satima, savseno se uklapa uz vecinu ruzeva koje koristim. Kao sto je sam proizvodjac naveo:"The only lip liner you''ll ever need". Slazem se u potpunosti! Mislim da bi odgovarao svakom tipu koze, kako devojkama sa svetlijim tenom, tako i onim sa srednjim i tamnim. Takodje, cesto nosim sa sobom i Dior Natural Beige olovku za usne.



 Ruzevi i sjajevi za usne - moje omiljene ruzeve i sjajeve uvek moram imati pri ruci:
  • Maybelline Color Whisper 430 Coral Ambition;
  • Maybelline  ColorSensational 140 Intense Pink-moj omiljeni nude pink ruz; 
  • Maybelline  ColorSensational 250 Mystic Mauve; 
  • Deborah Milano Red 2;  
  • Oriflame Love Nude;
  • Revlon Colorburst 070 Soft Nude;
  • Too Faced Glamour Gloss Sex Pot; 
  • Too Faced Mirror Shine Lip Gloss. 



VICHY EAU THERMALE - volim ovu termalnu vodu. Nosim je u neseseru i tokom dana (narocito leti, kada krenu vrucine) predstavlja pravo osvezenje. Ovo je mini pakovanje koje sam dobila u nekom promotivnom setu uz kupljenu kremu za lice, sa neseserom punim raznih VICHY uzoraka.


BENEFIT the POREfessional - detaljno sam o ovom prajmeru pisala u ovom postu. Iako ne utice preterano na smanjenje vidljivosti mojih pora, savrseno matira kozu tokom dana. Kada tokom dana moje lice prosija, blot papiricima uklonim visak sebuma, a potom nanesem ili puder u kamenu, ili ovaj balzam koji u trenutku licu vrati svezinu, popravi makeup, tako da izgleda kao da ste se upravo nasminkali :)


Macadamia No Tangle Brush, Macadamia Healinh Oil Treatment, snale i gumice za prvu pomoc kod neposlusne kose ;)

Kristalna turpija za nokte ( Alexandar Cosmetics), pinceta (Sephora)

Da li i vi, drage moje, kao i ja nosite sa sobom gomilu (ne)potrebnih stvari?


Love,
Marija

36 comments:

  1. Prvo, neseser je srculence pravo <3. Drugo, imas super sminkicu.
    Totalno bih mogla da nabavim ove nesrecne maramice, posle onoga juce, ja ne znam kako ih odmah nisam kupila :D uzas.
    Ne nosim ni priblizno, bukvalno maramice obicne, labelo i cao :D, ali kada nosim veliku torbu, a ne minijaturicu onda ima cudo za finis, cetka jedna i jos koja glupost da mi guzva bude veca :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno :)

      Blot papirici su spas, narocito leti ;) Ovi Essence su odlicni :)

      Poznato mi je to sa guzvom u torbi :D Sto je torba veca to je manje prostora :D

      Delete
  2. Super post! Torbica je preslatka :) i sve ono unutra :D ja ne nosim tokom cijelog dana neseser sa sobom jer za to nemam trenutno potrebu posto ne izbivam duze vremena iz kuce, vjerujem kad pocnem raditi da ce se to promijeniti. Za sada u torbi nosim jednu malu prozirnu torbicu u kojoj brzo mogu naci ono sto mi treba, a sadrzaj se mijenja, uglavnom to je obavezno neki balzam za usne, ruz, sjajilo, korektor :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)

      Blago tebi kad mozes da odlucis sta ti je zaista neophodno :D Ja i dalje ucim ;P

      Delete
    2. Sad sam prčkala po svom blogu i vidim da je jedan tvoj komentar na Anny lak stavljen u neželjenu poštu, nemam pojma zašto ni kako, ni kad si ga objavila, i slučajno sam ga obrisala o.O, tako da ne misliš da ga namjerno nisam objavila :) I pogodila si, lak nije baš fotogeničan i mučila sam se sa slikanjem :D

      Delete
    3. Zaista ne znam sta je razlog :( Bzv...

      Da, secam se tog divnog lakica ;) Neke lakove je jednostavno tesko docarati putem fotografija :(

      Delete
  3. Ponadala sam se da je neseser negdje sa eBaya jer je divan. :) Imas lijepu sminkicu, nesto od ovoga imam i sama. Sve mi je tako lijepo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazalost nije sa eBay-a ;(

      Hvala ti puno ;)

      Delete
  4. Torbica je predivna kao i njen sadržaj :)
    Ja svašta nešto nosim sa sobom, a pola od toga mi ni ne treba ali sve spakujem 'da se nađe' :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :*

      Da, i ja uvek sa sobom nosim svasta "da mi se nadje" :D

      Delete
  5. Aaaa, sve mi je tako predivno!! Prvo, neseser je fantastičan, a drugo - šminka!! Predivno :)
    Baš sam se pitala kakve su ove TF olovke za usne jer su mi dvije na WL, sada si me samouvjerila da ih kupim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno, draga Saro :*

      Too Faced olovke su fenomenalne! Ja ovu koristim svakodnevno i zaista je super boja koja se lepo kombinuje sa skoro svim nude ruzevima. Jako dugo traje na usnama i pruza im bas lepu, prirodnu definiciju ;) Moje topla preporuka ;)

      Delete
  6. Nek stvari mi nisu jasne zasto nsis sa sobom. Ti mukcia mazes to ulje u sred dana da bi moglada se ocesljas? Inace mnogi ruzevi nam se poklapaju. I bitno pitanje gde si kupila Essence blot papirice? Ja ih nikad nisam nigde videla. Ja sam samonasla u Sephori i Inglotu ali su oni skuplji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...mnogima nije jasno :D Ali sta da radim, uvek nosim sa sobom veliku torbu punu svega i svacega :D

      Macadamia ulje ne nosim da bih mogla da se ocesljam, vec ga koristim jer pruza UV zastitu kosi ;) Jako mi je suva kosa i Sunce je jos dodatno osteti :(

      Essence blot papirice mozes kupiti u Lilly i Dm drogerijama, kostaju, cini mi se nesto oko 200 dinara i fenomenalni su za tu cenu ;) Pakovanje sadrzi 50 blot papirica.

      Delete
  7. Prelep ti je neseser! Ja sa sobom nosim samo puder u kamenu (koji nikada ne koristim, ali čisto da se nađe) i sta taj dan nosim na usnama. Ništa više, nakon onih trauma sa prepunom torbom sam svela na minimum. A ranije sam nosila kompletnu opremu. A inače se ne češljam, pa mi češalj ne treba :D :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Megi :*

      Hahahaha...znam za tu traumu sa punom torbom :D :D :D ...

      Ja jedno vreme nisam koristila cesalj uopste, ali je kosa odjednom, iz nepoznatog razloga pocela neverovatno da mi se mrsi :( Tako da je cesljanje nekoliko puta dnevno neophodno :(

      Delete
  8. presladak ti je neseser :D
    kod mene su papirići, voda, bibo štapići, balzam za usne, mat puder i kist... šta ja znam, valjda ima još nešto ;)

    ReplyDelete
  9. Ja od sminke i kozmetike skoro nista ne nosim sa sobom. Jedino sto mogu da nagomilam u torbi su sjajevi za usta jer to obicno i popravljam vise puta u toku dana. Jednom sam pokusala da nosim u torbi neseser ali posle odredjenog vremena sve uspem da istresem iz njega i opet po torbi bunarim ono sto mi treba. :D Mnogo mi se dopadaju tvoji sjajevi i karmini. Vecinu bih i ja nosila. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blago tebi :P

      Hvala :) Uglavnom nosim neke neutralnije boje na usnama tokom dana, retko kad se odlucim za neke intenzivne nijanse :D

      Delete
  10. neseser je presladak <3
    divne ruževe imaš, totalno moje boje :D
    i inače imamo dosta istih proizvoda :)
    A trudim se u torbi ne nositi previše toga, termalnu vodu, blot papiriće, ruž, neki balzam za usne i to je to :)
    iako kako ne izvadim svaki put ono što mi je taj dan trebalo, nakupi se toga s vremenom pa onda napravim čišćenje torbice :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno :*

      Kao sto rekoh u prethodnom komentaru, to su neke moje standardne nijanse :)
      Da, poznat mi je taj osecaj kada se gomila stvari nagomila odjednom :D

      Delete
  11. Toliko je cakan neseser <3
    Baš nosiš dosta, opremljena si za svaku situaciju, super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Prasence :)

      Za mene nema iznenadjenja u vidu nepredvidjenih situacija :D :*

      Delete
  12. love your super cute makeup bag and you have great stuff :)

    ReplyDelete
  13. Predivan ti je neseser,kad sam ga videla u WS zaljubila sam se u njega :D
    Odlicna izbor sminke, volimo slicne nijanse ruzeva <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nisam mogla da mu odolim :) Sam je uskocio u korpu i to je bila ljubav na prvi pogled :D

      Delete
  14. Jao, sto je lep post. Obozavam postove ovakve vrste: sta je u neseseru, tasni, fiokama isl. Tvoj neseser je veliki i lep, a bogami i pun divota <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jelena puno :*

      I ja obozavam postove ovog tipa ;)

      Delete
  15. Presladak neseser¨! Sadržaj moje torbice se uvijek mijenja, ovisno o makeupu kojeg nosim taj dan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)

      Kod mene je uglavnom sve isto, eventualno se neki od ruzeva rotira ;)

      Delete