Thursday, March 28, 2013

MY HAIR CARE ROUTINE


Proizvodi za negu kose koje trenutno koristim:

 Organic Surge moisture boost shampoo for frizzy hair Ekstrakt morskih trava bogat proteinima i mineralima zagladjuje kosu i pojacava zadrzavanje vlaznosti dajuci joj mekocu i ukrotivost. Cisti kosu i skalp bez uklanjanja prirodnih zastitnih ulja. Bez sulfata.(Ukoliko imate keratin ovaj sampon je dobar izbor za vas). Ja sam ovaj sampon kupila u Lilly-ju, ali mislim da ga mozete naci i u Dm-u.
Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque - Definitivno jedan od mojih omiljenih proizvoda, kao i svi Macadamia proizvodi, i ovaj me nije razocarao. Ova maska je mojoj kosi vratila zivost, sjaj, ukrotivost. I predivno mirise. Revitalizirajuca maska za rekonstrukciju suve i ostecene kose. Ulja australijskog oraha i semena argana zajedno sa uljima cajevca, kamilice, aloje i ekstrakta algi, podmladjuju i oporavljaju kosu, kako bi se poboljsala elasticnost i sjaj. Bez alkohola i parabena.
Macadamia  Healing Oil Treatment - Moze se koristiti kako na suvoj tako i na vlaznoj kosi. Ubrzava proces feniranja. Za jaci tretman maske ponekad dodam par pumpica ulja u masku. Nakon koriscenja ovog ulja moja kosa je nezna, hidrirana, sjajna, glatka i nema onih sitnih dlacica koje su posledica vlaznog vazduha, a koje sve nas tako nerviraju :) Takodje, stiti od UV zracenja. Bez alkohola. 

Macadamia Nourishing Leave-In Cream- Krema za negu i odrzavanje teksture kose sa hranjivim elementima koji revitalizuju i cine kosu zdravom i lepom. Ja nanesem na dlanove vrlo malu kolicinu kreme, jer je prilicno gusta i jaka, i ukoliko nanesete vecu kolicinu moze otezati kosu, dodam jednu pumpicu ulja i stilizujem je po zelji. Kontrolise neobuzdanu kosu, pruzajuci joj svilenkastu mekocu, sjaj i UV zastitu. 
Macadamia Narural Oil proizvode kupujem na Sajmu kozmetike, na standu Alexandar cosmetics-a. Takodje, u Beogradu ih mozete naci na sledecim lokacijama:
  • UltraSun d.o.o. Novi Beograd; Gandijeva 99v, lok 1
  • Beo Cosmetics, Klare Cetkin 14
Pribor koji koristim za stilizovanje kose (fen, presa za ispravljanje kose, figaro, cetke...):

Singer fen koji sam kupila po preporuci drugarice pre otprilike 2 godine u Tempu i bez koga ne mogu da zamislim feniranje. Sa njim se tako lako i brzo isfeniram, savrseno zagladi one sitne dlacice.
Remington figaro za krupne lokne.

Braun Satinliner ion-shine. Najbolja presa za kosu. Savrseno ispravlja i zagladjuje kosu, ostavljajuci je ekstremno neznom i svilenkastom na dodir. Sa keramickim plocicama koje stite kosu pruzajuci joj zdrav izgled. Satin Ions tehnologija. Ne presujem celu kosu, feniram je cetkama, i na kraju samo predjem krajeve presom. Ponekad sa njom i uvijem kosu da bih dobila blage, neobavezne lokne.

Cetke za rascesljavanje, feniranje, ispravljanje, uvijanje...

Kako vi negujete vasu kosu? Da li ste probale Macadamia proizvode? Kakva su vasa iskustva?

Love,
Marija


25 comments:

  1. Bas ti hvala sto si pisala o Macadamijinoj kremi za kosu jer oko nje oblijecem kao mace oko vruce kase vec neko vrijeme :)

    ReplyDelete
  2. Meni bas odgovara, i jako dugo mi traje. Za sad mi je najbolji proizvod za negu kose tog tipa :)

    ReplyDelete
  3. Cao Marija,
    Da li mozes da mi kazes koliko si ti otprilike placala ova 3 Macadamia proizvoda i da li imas neki kontakt za ova njihova prodajna mesta, jer sam na drugom kraju grada, pa da ne idem uzalud.
    Imam suvu, kovrdzavu kosu, pa me zanima sta mislis da li bih mogla da prodjem sa eventualno 2-maska i ulje ili maska i krema, jer pretpostavljam da nisu nimalo jeftini. Sta bolje neguje i hrani-ulje ili krema? Sa oblikovanjem nemam problema, tako da bi za to moglo da posluzi i ulje ako je dovoljno hranljivo i ne sluzi samo za sjaj.
    Da li sampon sa pocetka posta slabije peni, posto nema sulfata i koja kolicina je potrebna za jedno pranje(da li veca nego sa obicnim samponom)? Jel primecujes neku razliku posle pranja u odnosu na klasicni sampon?
    Izvini za ovoliko pitanja, ali dosta mi je vise bacanja para i prosledjivanja proizvoda koji mi ne odgovaraju.
    Hvala unapred,
    Ivana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Ivana, na sajtu Alexandar Cosmetics-a http://www.alexandar-cosmetics.com/ mozes naci detaljne informacije vezano za sve Macadamia proizvode.

      Macadamia maska za kosu od 250 ml kosta oko 2000 dinara, ali u ponudi imaju i manje pakovanje, sto je sjajno jer mozes da kupis i probas. Pakovanje od 100 ml kosta 950 din., dok je ono u maloj kesici od 30 ml 320 dinara.

      Macadamia ulje od 125 ml(koje meni traje godinu dana), kosta 1900 dinara, ali takodje imaju u ponudi i manja pakovanja. Ulje od 30 ml kosta 760 dinara, dok malo od 10 ml kosta oko 350 dinara.

      Hranjiva krema za negu kose od 60 ml kosta oko 500 dinara.

      Ukoliko nemas problem sa oblikovanjem kose, vec je samo suva i neophodna joj je nega, smatram da bih mogla da prodjes sa maskom i uljem za kosu. Oba preparata, kao sto sam vec spomenula, mozes kupiti u manjem pakovanju i isprobati i videti da li ti odgovaraju, pa zatim kupiti full size. A verujem da ce ti odgovarati, jer su fenomenalni svi proizvodi :)

      Mogu da ti preporucim i No Tangle set koji se sastoji od Macadamia No Tangle cetke za kosu(koja je apsolutno fenomenalna), maske za kosu od 15 ml i mini ulja od 10 ml. Sjajan nacin da probas masku i ulje, a pritom dobijes cetku za 300 din. Zaista je isplativo ;) To je samo predlog, odluci sta je za tebe najbolje ;) Ovaj set kosta oko 900 dinara.

      E sad, smatram da je ulje jako hranjivo i ne sluzi samo za sjaj, vec pruza kosi mekocu i osetno zdraviji izgled ;)

      Sampon koji sam spomenula slabije peni i potrebno je nesto vise proizvoda da bi se napravila malo bolja pena. Primetila sam da mi manje isusuje kosu nego klasicni samponi ;)

      Evo nekih informacija koje ti mogu biti od pomoci:

      UltraSun d.o.o
      Gandijeva 99v, Lok 1, 11070 Novi Beograd
      prodaja: 011-2284-463 i 011-228-3677
      servis: 063/690-992 i 063/699-775


      Kiwi Sun
      Bulevar despota Stefana 23
      11060 Beograd - Palilula
      Mobilni(066) 101 404


      Beo Cosmetics
      Klare Cetkin 14, lokal 5, Novi Beograd
      Tel:011/2603221


      Nadam se da ce ti ove informacije biti od koristi, jer te razumem u potpunosti. Mnogi preparati su jako hvaljeni, ali retko kada dobijemo ono sto ocekujemo. Kada je Macadamia u pitanju, zaista mogu toplo da je preporucim svima, jer iako su njihovi preparati nesto skuplji, svakako vrede svaki potroseni dinar. U trazenju odgovarajucih proizvoda cesto nismo ni svesni koliko para "bacimo" na nesto sto kasnije ni ne koristimo :(

      Verujem da ces biti zadovoljna ukoliko se odlucis da probas ;)

      Delete
  4. Hvala ti puno za info, divna si. Probacu sigurno, ne izgleda mi da je neka prazna prica, hvaljena je puno kolekcija i na stranim sajtovima.
    A sto se ti nisi odlucila za njihov sampon? Na sajtu ne pise, ali i on je bez sulfata, tako su mi barem rekli ovi distributeri.
    U "Beocosmetics-u" imaju i njihove farbe za kosu, pa cu da se kompletno opremim :).
    Javljam kad isprobam.
    A to sto si me "zarazila" da tragam za GR 66-icom je posebna prica :))).
    Ivana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na cemu :) Drago mi je ako sam ti bar malo pomogla :)

      Nisam probala sampon, ali svakako planiram. Verujem da je odlican, kao i sve sto sam koristila :) Trenutno koristim neki drugi, pa kad potrosim, probacu :) Ukoliko ga probas, javi kakvi su ti utisci :)
      Znam da imaju i farbe za kosu, ali ja se vec godinama farbam sa L'oreal Casting Creme Gloss kremom za bojenje bez amonijaka :)

      Sto se GR #66 tice, znam da ga, nazalost nema nigde :( Ne shvatam u cemu je problem, ja sam ga jedva nasla, i to slucajno :) Ne znam sta da ti kazem...budi uporna, kad se najmanje budes nadala naleteces na njega :) Tako to obicno bude :)

      Delete
  5. Draga Marija,

    Prvo da ti se pohvalim da sam danas u Immo centru u bloku 64 nasla GR Holiday nijanse #63 i #66!!! Na jednom forumu devojke su mi rekle da i tamo imaju prodajno mesto, i ja rek'o da odem da vidim sta ima, posto mi je bilo usput. Kad tamo ima svih nijansi, cak ove dve i u vise komada sto me je zaprepastilo. Imaju i sve ostale njihove kolekcije sa skoro svim nijansama. Tako da ako znas nekoga ko ih jos uvek trazi, mozes da mu preporucis ovaj stand u prizemlju.
    Nijansa #66 jeste kao sto si i rekla dosta drugacija od prikazane na slikama, ali je interesantna. Zato mi je #63 pre,prelepa! Jednostavno nemam reci. I nezna i prefinjena i elegantna u isto vreme.

    Sto se tice Macadamija-e bila sam u Beocosmetics-u i uzela manja pakovanja sampona, maske i ulja za pocetak. Za sampon sam mislila da ce mnogo manje peniti, kako su mi rekli tamo, ali cini mi se da nisam uzela vecu kolicinu nego sto uzimam kad koristim klasicni sampon i pena je bila savim solidna i odlicno mi je oprao teme. Samo 1 sam do sad prala kosu, ali cini mi se da mi se manje prlja kosa posle njega i da ce mi produziti vreme izmedju 2 pranja.

    Masku sam drzala vise od preporucenog vremena, oko 40 min., jer mi je ono 7 min. sto oni kazu bas malo, i iako verovatno tad ima optimalno dejstvo, ne znam kako bi mogla da steti ako se drzi duze. Da li ti mozda znas da li ima nekih stetnih posledica od prekoracivanja preporucenog vremena? Primecujem da mi je kosa meksa, zivahnija, izgleda zdravije, da ima veci volumen i to posle samo 1 primene.

    Ulje sam stavila malo u masku i malo na krajeve na vlaznu kosu, ali nisam primetila nikakve razlike, mada je i suludo ocekivati neke promene na bolje posle 1 tretmana(imam dosta suve krajeve).

    Kosa mi je posle ovih proizvoda neobuzdanija, vise divlja i teza za oblikovanje, pretpostavljam jer nemaju silikona i ostalih gluposti koje pune dlaku na vestacki nacin. Tako da cu sto pre morati ponovo da odem da uzmem onu kremu za lokne sa kojom cu nadam se uspeti da je ukrotim. Meni je kosa duzine nesto ispod ramena kada se uvije, dosta gusta, kovrdzava, ne znam kolika kolicina kreme je potrebna, a da se ne pretera?

    Uzela sam i farbu, imaju puno divnih nijansi, nju cu isprobati verovatno krajem nedelje.
    Za sada se slazem sa tobom, kolekcija vredi svake potrosene pare i iskreno se nadam da cu duzom primenom uspeti da vratim svojoj kosi "zivot" , svilenkastost i energiju kakvu je nekad imala, a koju je izgubila farbanjem i neodgovarajucom negom.

    Hvala ti puno za savet i informacije koje nesebicno delis sa nama.
    Sve najbolje,
    Ivana




    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Ivana, nisam znala da u Immo centru imaju stand :) To je divna vest ;) Obradovacu mnoge drugarice koje vec duze vreme bezuspesno tragaju za #66 :) Hvala ti puno na informaciji, zaista si divna :*

      Neizmerno mi je drago da si i ti zadovoljna Macadamia proizvodima. Do sad jos nisam imala priliku da cujem da se neko razocarao, sto je dokaz kvaliteta ovih preparata.

      Mislim da nema potrebe da masku drzis duze od preporucenih 7 minuta, jer moze dodatno da oteza kosu. Naravno, ne moze da steti ukoliko je duze drzis, ali jednostavno nema potrebe :) To je neko optimalno vreme delovanja koje je sasvim dovoljno. I sama dodam nekoliko kapi u masku, sto je ucini jos hranjivijom ;)

      Malo si me zbunila...kako mislis da ti je kosa neobuzdanija i teza za oblikovanje nakon koriscenja ovih preparata? Trebalo bi da bude suprotno, jer je omeksava i olaksava oblikovanje, i smanjuje vreme susenja kose...Bar je to slucaj sa mojom kosom :)

      Macadamia krema za negu kose olaksava oblikovanje, pruza kosi mekocu, zagladjuje povrsinu dlake i cini je svilenkastom i leprsavaom. Medjutim, potreban je oprez prilikom doziranja, jer ukoliko se pretera sa kolicinom moze da oteza kosu u poprilicno je zamasti. Za moju kosu koja nije preterano gusta iako je duga, nanosim kremu u kolicini koja odgovara zrnu graska i to mi je sasvim dovoljno. Takodje, uvek dodam dve pumpice Macadamia ulja, pre feniranja, a kada zavrsim sa oblikovanjem, dodam samo na vrhove jos dve pumpice ulja. Na ovaj nacin kosa mi izgleda zdravije, leprsavije i nikada tesko. Jako sporo se trosi(bar je tako u mom slucaju), imam je nekoliko meseci i nisam ni polovinu male tubice potrosila, tako da je vrlo isplativa :) Ukoliko je tvoja kosa gusta i kovrdzava probaj sa kolicinom od recimo velicine lesnika :) Mislim da bi ti bilo sasvim dovoljno, a opet ne preterano :)

      Najiskrenije se nadam da ce ti Macadamia proizvodi oporaviti kosu nakon redovne upotrebe :)

      Znaci i sampon je dobar? Definitivno cu morati da probam :)

      Bas si me zainteresovala sa njihovim farbama :) Sigurna sam da su fenomenalne :) Kada se budes ofarbala, javi utiske :) Bas me interesuje da li ces biti zadovoljna :)

      Hvala ti jos jednom na informacijama, zaista mi znaci sto verujes u ono sto pisem i sto mi saljes povrane informacije :) Divna si, zaista <3 *
      Veeelikiiii pozdrav :)

      Delete
  6. Draga Marija,

    Nemoj nista da mi zahvaljujes, ti si ta koja bez zadrske deli svoja saznanja i informacije, ja tek pokusavam da te nekako pratim :) i pomognem i ja ako nekako mogu. Zadovoljstvo je moje ako jesam pomogla :).

    GR Holiday i druge kolekcije imas i u prodavnicama Depil Medic Shop-a(na netu imaju adrese i brojeve telefona, ali kada sam ih ja zvala i raspitivala se nije bio neki veliki izbor nijansi), a danas sam cula da ih ima u Ustanickoj na Konjarniku, na maloj pijaci preko puta trznog centra(u blizini je posta, a iza su zgrade, jedna od njih je br..180, tu idem na depilaciju), kao i nesto nize kod hotela Srbija, na pijaci ispred Maxi-ja. Na ova dva poslednja mesta ja ih nisam videla, samo sam dobila info, a ako je nekom u blizini moze da proseta da proveri.

    Mislila sam na to da mi je kosa neobuzdanija i teza za oblikovanje, jer sam ranije koristila sampon i masku sa silikonima koji zagladjuje i puni dlaku, ukroti je, definisu se lakse kovrdze(barem meni). Posle Macadamia maske bila mi je kosa da kazem"rascupana", kao kad rasacesljas kovrdze i bude onako bezveze talasasto, mnogo mi je vise preparata koji sam ranije koristila trebalo da je ukrotim i oblikujem iako je bila meksa nego ranije, sa vise volumena i zivosti. To je zato sto je dosta suva i zbog toga se teze oblikuje bez silikonskih preparata koji su stetni, ali nisam imala izbora jer nisam nalazila preparat za definicuju bez istih koji bi mi odgovarao. Zato se i nadam da ce mi ta krema za lokne odgovarati, jer pored toga sto nema silikone, je i hranljiva i daje vlaznost.

    Sa samponom sam za sada i vise nego zadovoljna, videcu nakon nekog duzeg perioda da li ce tako i ostati.

    Kad se ofarbam, javljam za utiske, ali ne sumnjam da su im farbe kvalitetne. Imaju stvarno bas veliki izbor nijansi, ja sam trazila nesto kao cokoladni lesnik boju, u katalogu imaju nekoliko stranica samo cokoladnih-te tople, te zlatno cokoladne, te pepeljaste..., vidi se stvarno da je sve na najvisem nivou. Plus farbe su im "dzabe", velika tuba od 100ml je 600RSD, a hidrogen ide u razmeri 1:1.5, tako da su bas dosta izdasne i u zavisnosti sta farbas moze da bude i za vise puta.

    Videla sam i neki cesalj sa sirokim zupcima, kazu da je ovo Healing ulje nekako "ugradjeno" u materijal, i da valjda otpusta ulje cesljanjem(ako je to uopste moguce). Probacu i njega verovatno, ne verujem sada, ali uskoro.

    Treba imati karakter i zaustaviti se i uzeti samo ono sto je stvarno potrebno, jer vise mi je muka od gomilanja proizvoda i punjenja polica, a koristim ih samo povremeno ili poklanjam(znaci moglo je i bez njih).

    Bicemo u kontaktu, pisemo se :*
    Ivana







    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala za info o GR lakicima, verujem da ce devojkama svakako biti od koristi :) Ja nisam znala da ih ima na toliko mesta u gradu (osim za Kristabel i Delta City-prizemlje).

      Verujem da ce ti Macadamia preporoditi kosu :) Moju je uspela da nahrani i konacno mi je porasla preko ramena :D Sto je ranije bilo nemoguce :P

      Bas si me zainteresovala za njihovu farbu :) Mislim da cu je probati jednom, sigurno :)

      Znam za taj cesalj, ima ugradjeno ulje, ali mi zaista nije jasan princip po kom funkcionise :D Kako cesalj moze da ispusta ulje :D Ali u svakom slucaju, ne sumnjam da je odlican :) Ja moju No Tangle cetku uvek imam pri ruci :)

      Uhhh...slazem se sa tobom...gomilanje nepotrebnih stvari je i moja "bolest" :) Lakse je kad znas da nisi usamljena u tome :P

      U kontaktu smo, svakako <3 :*

      Delete
  7. Marija, zaboravih juce da te pitam-da li imas da mi preporucis neki sprej za zastitu kose od UV zracenja, treba mi za more, a prskala bih ga i u gradu kada sam napolju po jakom suncu.
    Koristila sam Revlonov ranijih godina, sad vidim da je obogacen keratinom, nije mi bio los. Da li znas neki kvalitetniji koji si ti koristila ili cula da je dobar?
    Hvala ti
    Ivana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Ivana, slobodno mozes koristiti Macadamia ulje i kremu za negu i zastitu kose od UV zracenja. Sadrzi prirodan UV filter :) Na ovom linku mozes saznati nesto vise o ovoj temi :) http://www.macadamiahair.com/discover/history

      Takodje, u ponudi imaju i sprej, koji je nesto laganije formule, savrsen za more :) Nesto vise o ovom spreju pogledaj ovde: http://www.macadamiahair.com/products/detail/healing_oil_spray

      Pozdrav :*

      Delete
  8. Draga Marija, hvala puno za pomoc.
    Zanima me ako bih uzela ovo ulje u spreju da li bi mi bila dovoljna ona bocica od 125ml za more(10-tak dana)? Koliko puta bi trebalo da se prsne za jedno koriscenje za moju duzinu(nesto ispod ramena) i da li treba da se ponavlja nakon svakog kupanja i kvasenja kose?
    Jel' ovo ulje moze da se dodaje u masku i farbu posto je pretpostavljam razblazeno da bi moglo da se dozira na ovakav nacin?
    Opet te bombardujem sa pitanjima:).
    :*
    Ivana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije problem, drago mi je ako mogu da pomognem, na neki nacin ;)

      Mislim da bi ti bilo sasvim dovoljno :)
      U zavisnosti od gustine i duzine kose sama ces videti koliko ti je dovoljno proizvoda. Sprej je nesto laganije formule i ne masti kosu. Nema potrebe da ga nanosis bas nakon svakog kvasenja kosa, recimo nakon svakog drugog je sasvim dovoljno ;)

      Mozes da dodas i ovo ulje, ali smatram da je "jace" i hranjivije ono standardno :) U zavisnosti od stepena isusenosti tvoje kose mozes odluciti da koristis sprej (koji je nesto laganiji, ali i dalje super hranjiv), ili ulje. Licno, nekako vise volim ulje ;)

      Pozdrav :*

      Delete
  9. Marija, farbala sam se juce sa Macadamia farbom. Boja je ispala identicna onoj na uzorku u katalogu, odlicno je prekrila sede, kosa mi je sjajna... Jedino sam primetila da je sama formula malo redja od onih koje sam ranije koristila (Garnier, Loreal, Syos, takoreci od svih), i treba malo veca kolicina farbe da se nanese prilikom bojenja, mada to je samo neznatno vise.

    Sve u svemu sam super zadovoljna za sada, videcemo samo da li i koliko ce se ispirati vremenom, mada su me one prodavacice ubedjivale da nece jer sadzi veci procenat ulja. U tu pricu bas i nesto ne verujem, nemoguce da se bar malo ne ispere. Ali vreme ce pokazati.

    Da li mozda znas GR Holiday #53 koliko tesko se skida? Bas mi je zapeo za oko, ali ne bih da maltretiram i nepotrebno isusujem nokte nekim agresivnim skidanjem folijom. I sa #63 Holiday sam se namucila dok sam skinula (bez folije), pa se bojim da probam ovaj sljokicast.

    Jos nesto, onaj Avonov Pastel pink lak iz tvog posta kakav je po kvalitetu? Koliko dana opstaje na noktima, da li se lako nanosi ili ostaju brazde? Da li je na dnevnoj svetlosti vise neprovidan, mlecan ili se nazire gornji beli deo nokta? Koliko slojeva obicno stavljas? Prelep je na slikama, ali na tvojim nokticima sve izgleda savrseno, pa moram da pitam:)).

    Hvala ti puno :*.
    Ivana



    ReplyDelete
    Replies
    1. Ivana, toliko mi je drago da si zadovoljna Macadamia farbom za kosu, to mi je samo jos jedan dokaz da definitivno moram da ih probam :) Hvala ti sto si podelila svoje iskustvo samnom :) :*

      Nisam probala GR #53 tako da ne znam da li se tesko skida :( One koje ja imam (61, 63 i 66) se skidaju kao i svi obicni lakovi, nikada nisam imala problem te vrste :) Vidim da je skroz sljokicast, pa pretpostavljam da je nesto tezi za uklanjanje, kao i svi sljokicasti lakovi uostalom :( Cudno mi je da si imala problem sa uklanjanjem #63 :( Ja sam ga lako skinula :( Nanela sam dva sloja(i bazu) bez TC :)

      Sto se kvaliteta Avonovog Pastel pink laka tice, ja sam ga skinula nakon dva dana, tako da ne mogu da ti kazem koliko je postojan :( Inace jako cesto lakiram nokte, jer volim da su stalno drugaciji :P Nazalost, ne nanosi se bas sjajno, ostavlja brazde... Ja uvek nanosim bazu, dva sloja Pastel Pink laka i Seche Vite TC (mada mu nije neophodan, jer je bas sjajan). Kremasta je nijansa skroz i nije proziran da se vidi nokat ispod :) Ja ga mnogo volim :)

      Nema na cemu, draga Ivana :*
      Veliki pozdrav :)

      Delete
  10. Marija, evo jedan update za Macadamia-u :).
    Prvo za farbu-posle prvobitnog odusevljenja bojom, vec posle prvog pranja totalno razocarenje:((. Boja se sa sedih skoro totalno isprala, sto nisam dozivela ni od nekih skroz anonimnih i "S" farbi. Jeste da imam debelu dlaku, ali ovo je nedopustivo. Proslo je jedva 2 nedelje od farbanja, a boja se bas dosta isprala, jes da sam je prala cesce zbog vrucina, ali koristila sam onaj njihov sampon koji kaobajagi cuva boju.
    Bez obzira na sve, svako leto perem kosu cesto i to samo neznatno utice na intenzitet ispiranja, a nisam koristila nikakve specijalne farbe-Garnier, Loreal, cak i Syoss su zakon za ovu. Zbog tih sedih se prvenstveno i farbam, tako da ovu farbu definitivno moja kosa vise nece videti. Ovo je bila nijansa 7.35-medium gold chocolate, za najmanje 2 nijanse se vec isprala, ne znam kako je sa tamnijim bojama, ali definitivno ne preporucujem Macadamia-u.
    Sledeca je krema za lokne-da li je cela serija pokvarena, uzegla, sta vec ili je stvarno takva ne znam, ali kad sam je stavila posle pranja kosa mi je smrdela na nesto kiselo, plus kad sam je osusila nije mi je definisala lokne i bila je kosa kruta kao ribaca cetka. Bila sam da reklamiram, oni su se kleli kako se niko nikad nije zalio, pomirisali smo i ostale flasice, ali sve je bilo isto. Na kraju sam zamenila za neku drugu kolekciju "Argan for you", koja lepo mirise, ali ni ona mi ne oblikuje kosu ama bas nikako:(((. Vratila sam se mom starom kokosovom ulju.
    Ne znam sta da mislim, naisla sam na neke komentare na "Amazon-u", da postoji dosta i "fake" proizvoda koji se pakuju u njihovoj ambalazi, tako da ko zna sta nama ovde stize. Posle nesto mislim, ovaj sampon, stavljam ga cak i manje nego klasicnog, a peni bas dosta, pa se pitam, da li je i on stvarno bez sulfata, ili placam skupo neku prevaru?
    Iskreno se nadam da su maska i ulje zaista delotvorni, jer mi je potrebno nesto sto stvarno "radi posao" za moju kosu, ali vreme ce pokazati.
    Malo sam se razocarala, jer sam bila sigurna da sam nasla nesto stvarno dobro sto ce mi kosu konacno oporaviti i u ciji kvalitet mogu da verujem. Ali, ako su im farbe ovako lose, sto i nije neka mudrost napraviti(probala sam toliko njih i i mogu da kazem da je ova jedna od najlosijih, plus sadrzi i amonijak), ne znam da li onda mogu da ocekujem neko cudo od maske?
    Ali sta je tu je, koristicu je posto je vec imam, pa cu videti.
    Ovim komentarom sam samo htela tebi da skrenem paznju da ne uzimas zdravo za gotovo sve sto oni nude i da im nisu bas svi proizvodi "bogom dani", a nikako da te nesto krivim sto si ih preporucila. Verujem da su originalni proizvodi stvarno kvalitetni, a ovo ovde ko zna sta je.
    Je li tvoja maska bledo kajsija/rozikaste boje? Pocinjem da sumnjam u sve:)).
    Drago mi je da tebi odgovara, nadam se da cu i ja biti zadovoljna rezultatima.
    Pozdrav,
    :***
    Ivana

    ReplyDelete
  11. Jako mi je zao sto si imala tako lose iskustvo sa Macadamia farbom za kosu :( Ja sam planirala da je probam, ali sad si me malo poljuljala :( Verovala sam da je i ona extra kao i sve njihovo.

    Takodje, zao mi je sto ti krema za definisanje lokni nije odgovarala ;( Ja je nisam koristila, vec imam njihovu hranjivu kremu za negu kose kojom sam prezadovoljna. Na moju kosu deluje savrseno, ukroti sitne dlacice, zagladi dlaku i dosta olaksava njeno oblikovanje. Jako mi je cudno to sto kazes da mirise na nesto kiselo :( To je bas bzv :( Moja ima predivan miris koji se dugo zadrzava u kosi nakon nanosenja, nikako nije kiseo :( Mozda je zaista pokvarena, ali i to mi je cudno :( Ko zna sta je zapravo problem :(
    Gledala sam i ja tu Argan Oil liniju preparata za negu kose, ali nisam probala...

    Citala sam o "fake" Macadamia proizvodima, ali zaista ne zelim da verujem da Alexandar uvozi tako nesto :( To bi bilo bas veliko razocarenje :( Iako, ponavljam, ovde kod nas u Srbiji se nikada ne zna :(

    Moja maska je bledo kajsija/rozikaste boje, i zaista je obozavam. Nema razloga da pisem i hvalim nesto sto mi ne odgovara, s obzirom da sve proizvode koje spominjem na blogu kupujem iskljucivo od sopstvenog novca i do sad nisam dobila nijedan proizvod od PR nijedne kompanije/firme.

    Zaista se nadam da ce ti odgovarati maska kao i meni :) Vreme ce pokazati ;) Jako mi je zao zbog tvog loseg iskustva, ali ocigledno je da svi imamo razliciti tip/kvalitet kose, pa tako ne odgovaraju svakome isti preparati ;)

    Srdacan pozdrav, draga Ivana ;) :*

    ReplyDelete
  12. Marija, ne mogu da posaljem komentar na temu Mixa kozmetike.
    Sta se desava?
    Ivana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam sta je u pitanju, zaista :(( Pokusaj ponovo ;) Blogger zna cesto da zeza :(

      Delete
  13. Jel moguce da nece da ga objavi jer je predugacak:))?
    Kada pritisnem "publish" pojavi se onaj znak zuti trougao i u njemu znak uzvika.
    I tako svaki put.
    Ivana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vrlo moguce :( Nisam imala nikada takvu situaciju, pa zaista ne znam :(

      Pokusaj ako mozas da ga malo skratis... Bas mi je zao sto si izgubila toliko vremena pisajuci komentar, a nisi uspela da ga objavis :(

      Delete
  14. Like za SINGER... imala sam i bila prezadovoljna, a platila ga nesto sitno u Tempu... nazalost, pao je sa ves masine i otisao u penziju :)... Btw, divan ti je blog... pozzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista je fenomenalan i vrlo pristupacan :)
      Jako mi je zao zbog tog "nesrecnog" dogadjaja :(

      Hvala puno, drago mi je da ti se dopada :)

      Delete
  15. Gde si kupila tu kutijicu, sta li je vec, gde drzis karmine? Super jeee...:)

    ReplyDelete