Friday, June 3, 2016

Omiljeno u maju



Dolazak proleća i lepših dana je nešto što me jako raduje, pa su i proizvodi koji su mi u proteklom mesecu privukli pažnju uglavnom nagovestili leto i sunce.


Eucerin je brend kom sam verna godinama i jedan je od retkih sa kojima nisam imala nijedno loše iskustvo. Odgovaraju mojoj izuzetno suvoj koži tela, i jako osetljivoj koži lica. Većina proizvoda koje sam do sada probala postali su redovna postava moje svakodnevne nege, a proizvode koje sam tokom maja po prvi put testirala za jako kratko vreme sam i zavolela. O svakom od njih ću vam detaljno pisati u zasebnim postovima, nakon odredjenog perioda. Prvi utisci su sjajni.

1.Eucerin DermatoCLEAN dvofazno sredstvo za uklanjanje vodootporne šminke
2.Eucerin DermatoCLEAN gel za čišćenje kože
3.Eucerin Dermo Capillaire šampon za jako osetljivu kožu glave, ph optimalan
4.Eucerin Complete Repair Intensiv Lotion sa 10%uree, namenjen jako suvoj koži tela koja svrbi i peruta se.

Svi navedeni proizvodi su izuzetno blagih formula, neki su bez parfema u svom sastavu, nežni i jako mi prijaju.
U pitanju je medicinska nega, koju moja koža/kosa jako voli.


Iako sam već neko vreme planirala da je kupim, nisam smatrala da mi je baš neophodna. Međutim, ispostavilo se da je baš ono sto mi je nedostajalo.

Real Techniques Blush Brush je jedna od najpopularnijih četkica ovog brenda. Gotovo da nema zaljubljenika u šminku koji je ne poseduje. Iako namenjena nanošenju rumenila, zaista je multifunkcionalna, pa tako sa njom možete nanositi i puder u kamenu/prahu i na taj nacin setovati tečni puder ili je koristiti za kontirisanje. Za rumenilo bi možda nekima bila prevelika, ali meni je sasvim ok. Ja je koristim uglavnom za setovanje šminke i pokazala mi se kao odlična u kombinaciji sa MAC blot puderom. Ranije sam ga nanosila Sephora 43, ali mi je kupila previše proizvoda i često je delovao brašnjavo na mom licu. Nisam bila sigurna da li je do samog pudera ili četkice, ali sam shvatila, nisam koristila adekvatan "alat".

Od nedavno promenjena je boja drške, pa je sad intenzivna pink, ali nimalo lepa (iako obožavam pink, ova nova verzija izgleda jako jeftino), pa sam ugrabila ovu koja je zaista divna.

Nežna i rastresita, savršena je za nanošenje jako pigmentovanih proizvoda, jer kupi malu količinu i lepo i ujednačeno je nanosi na kožu.

Proizvedena od sintetičkih vlakana, 100% cruelty free.
Dostupna je u dm drogerijama.


Mnogo puta sam pisala o Maybelline maskarama i navodila koliko ih volim, jer smatram da su pored L'orealovih najbolje za efekat kakav ja preferiram. Ni ova najnovija, The Falsies Push Up Drama me nije ostavila ravnodušnom, ali s obzirom da je dugo čekala na red za testiranje, jer sam imala nekoliko otvorenih, a to se trudim da izbegnem i volim ih sve i želim sve lepo da ih potrošim i u njima uživam.
Svakako ću vam pisati o njoj uskoro detaljno, a sada ću vam reći samo da zaista pruža efekat kakav i obećava, efekat veštačkih trepavica. Podignute su i lepo definisane.

Možete je kupiti u našim drogerijama.


Svi oni koji prate beauty dešavanja verovatno već znaju da je od nedavno nas dm bogatiji za još jedan interesantan brend, Catrice. Pristupacan i kvalitetan, za nijansu skuplji od Essence-a, a jeftiniji od ostalih drogerijskih brendova, kao sto su Deborah, L'oreal, Maybelline, Bourjois...

Neke proizvode koje sam želela već su rasprodati bili kada sam se uputila u kupovinu, ali zato nisam odolela olovci za oči u predivnoj bronzanoj nijansi. Jako lepo se nanosi, kremasta je, možda i previše za moj ukus.

Primetila sam da imaju odlične senke za oči, hajlajtere, rumenila, tako da se jako radujem testiranju svega što sam uspela da vidim. Najiskrenije se nadam da će redovno dopunjavati raf i da nećemo žalosno gledati u prazne, jer verujem da će za kratko vreme osvojiti srca naših dama.

Pored spomenute olovke za oči, mami sam nedavno uzela ovu predivnu AVON olovku za usne, koju ja najvešće koristim u vidu olovke za oči i izgleda predivno. Ne znam da li je redovno dostupna putem kataloške prodaje, ali ako jeste, obratite pažnju na Rich Ginger glimmer stick.
Izuzetno maziva i dugotrajna formula.


Svež i blistav ten je nešto što je uvek aktuelno, bez obzira na period godine i priliku. Znate već da obožavam dewy izgled kože, a sada sam otišla korak dalje i odlučila da probam nešto što predstavlja kombinaciju tečnog pudera i iluminatora.

Deborah DD Daily Dream tecni puder koži pruža predivan sjaj, jer u svom sastavu sadrži izuzetno fine svetlucajuće čestice koje savršeno reflektuju svetlost. Delikatne i jedva vidljive,  koži pružaju zdrav ten, okupan svetlošću. Uskoro vam pišem o njemu kada ćete imati priliku da vidite kako izgleda na mom licu.

Jako sam ga zavolela i ako ste u potrazi za puderom koji će vašem licu dati blistavi sjaj, predlažem vam da obratite pažnju na ovaj puder.

Dostupan u drogerijama i Jasmin parfimerijama.


Dolaskom toplijih dana sa parfema uglavnom prelazim na body mist-ove koji nisu napadni, već ostavljaju jako blag mirisni trag.

Ovih dana uživam u predivnom tropskom mirisu koji je identičan mojoj voljenoj Escada Tai Sunset toaletnoj vodi, Women'secret Beach Please Paradise. Eksplozija voćnih mirisnih nota, priziva leto i more i sunce i sve ono što život čini lepšim. U sebi sadrži jako diskretne zlatne čestice koje koži pružaju divan sjaj, ali nisu šljokice, tako da nemojte da vas to "uplaši".
Dostupne su još dve mirisne note i sve tri su predivne, a možete ih kupiti u Women'secret radnjama.




Nadam se da ste imale miran mesec za vama. Prijatan jun vam želim.


Da li ste koristile neki od mojih majskih favorita?


S puno ljubavi,
Marija


11 comments:

  1. Slažem se za puder, skoro sam ga potrošila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam se bas prijatno iznenadila ;) Lepsi efekat pruza nego DIOR Star, koji je vise puta skuplji od njega :)

      Delete
    2. Kako sam samo bila zagrejana za Star...ali posle tvog misljenja o njemu..totalno si me pokolebala!! :D :D

      Delete
  2. Lep izbor. I ja sam iznenađena što je Catrice konačno stigao kod nas. Nisam očekivala. Imam nekoliko lakova. Nisu loši za cifru od 300 din. Kaži mi samo, Catrice olovka na "swatch"-u je leva, pretpostavljam? Mnogo je lepa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jeco <3
      Da, konacno ;)Hvale ga bas, ja nisam imala priliku da ih probam ranije, ali sam se bas obradovala kad sam saznala da ih ima i kod nas ;)
      Jeste, leva je Catrice ;) Odlicna bronzana nijansa ;)

      Delete
  3. Marija ja bih volela da procitam Vase misljenje i predloge za letnje parfeme... :] Nadam se da ce i to biti jedna od tema :]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala najlepse na predlogu ;) Potrudicu se da napisem nesto i na tu temu u nekom od narednih postova <3

      Delete
  4. Catrice ima takvu belicastu olovku za oci,predivno izgleda uzivo,planiram da je uzmem :D Deluje mi da su njihovi bronzeri predobri,tekstura mi je jako dopada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da je dobra, citala sam na blogovima devojaka iz Hrvatske da je hvale ;) Ja imam moju Sephorinu koji godinama koristim. Najpostojanija u waterline-u, definitivno ;)
      I za bronzere sam citala, ali sam pikirala hajlajter kog nikada nema na stanju kad odem u dm :(

      Delete