Saturday, April 2, 2016

Omiljeno u martu

Iako volim da testiram kozmetiku/sminku, cesto mi se desava da neke proizvode imam i koristim i ne osecam dugo potrebu da ih menjam. Iz tog razloga, u postovima ovog tipa ponekad nema mnogo novih proizvoda koje sam po prvi put probala, pa se uglavnom tu provlace lakovi za nokte, ruzevi i tek ponekad, neka preparativna kozmetika. Godinama sam naucila da kupujem proverene stvari za koje znam da mi odgovaraju i eventualne promasene kupovine svela na minimum.


Tokom prethodnog meseca, iz nekog cudnog razloga, zasitila sam se proizvoda koje sam godinama koristila i pozelela da probam i pruzim sansu nekim novim.

Vise puta sam ponavljala kako jako dugo koristim Macadamia Deep Repair masku za kosu. Kako mi se po ko zna koji put pakovanje blizilo kraju, odlucila sam da probam Natura Siberica Oblepikha masku namenjenu dubinskoj regeneraciji suve i ostecene kose.

Ukoliko niste upoznati sa ovim brendom, u pitanju je jedinstvena, organska kozmetika bazirana na rucno branom, lekovitom bilju iz Sibira. Cistocu njenih formula potvrdjuju najprestizniji sertifikati organske i prirodne kozmetike: COSMOS ORGANIC, ECOCERT, BDIH, ICEA.
Detalje o kompletnoj ponudi mozete videti na njihovom sajtu, OVDE.

Koristim je nesto vise od mesec dana i totalno sam odusevljena. Posveticu joj uskoro poseban post u kom cu vam sve detaljno navesti, zasto je volim, kakve efekte sam primetila, sastav i slicno.


Pored maske za kosu, odlucila sam da probam i piling za lice, po preporuci devojke iz Natura Siberica radnje. Ovaj piling je nesto najneznije i najprijatnije ovog tipa sto sam do sada koristila. Toliko mi se svidja da bih ga svakodnevno koristila. Osecaj na kozi nakon njega je predivan, kao da imate kremu na licu. Povrsina koze je vidljivo cistija, zategnutija, a ten blistaviji. Svakako cu vam uskoro pisati detaljnije o njoj.

Tek sam pocela sa otkrivanjem ovog brenda i imam u planu jos mnogo toga da probam. Kvalitetni proizvodi, po vrlo pristupacnim cenama.


Kada smo kod prirodne kozmetike, od nedavno se na nasem trzistu pojavila nova, 100% prirodna kozmetika koja jednostavnoscu dizajna svojih proizvoda privlaci paznju i izdvaja se od ostalih. U pitanju je Koozmetik.

Nedavno sam prilikom jedne posete SC "Usce" na samom ulazu primetila vrlo simpatican pop-up store. Privukao mi je paznju, a divna devojka mi je sa velikom posvescenoscu predstavila sve proizvode. Prvo sto sam primetila su vrlo prijatni, prirodni mirisi, a zatim i izuzetno koncentrovane, hranljive teksture. Zanimljivo mi je, recimo da me miris dezodoransa automatski asocirao na Lush Lemony Flutter, moj najdrazi proizvod za neku zanoktica. Balzame za usne, pored podrazumevane nege, takodje krase jestivi i vrlo prijatni mirsi. Jagoda mirise kao Haribo penaste mede, cokolada poput najneznije mlecne cokolade, mandarina vrlo iskricavo i osvezavajuce...sve ih zelim, ali kako sam pravi lip balm kolekcionar imam ih za vise zivota, bez preterivanja, ali moracu da ih probam.

Razgledajuci celu ponudu najvise paznje mi je privukao melem za suve i ispucale pete. Iako nemam navedene probleme, veliku paznju posvecujem ovom delu tela, tokom cele godine. Ruke i stopala su nesto sto volim da mi je uvek negovano i u savrsenom stanju. Probala sam je tada i odmah pozelela da je imam. Po teksturi, ali i mirisu jako me podseca na jedan melem koji sam godinama kupovala u apoteci, gde su ga oni pravili, ali vec neko vreme nisam mogla da ga nadjem. Odusevila sam se slicnoscu.

Naravno da ga ne koristim samo za negu stopala, vec mi se pokazao kao savrsen za nocnu negu zanoktica i ruku. Iako vrlo koncentrovana i jaca tekstura, prilicno brzo je koza upije ostavljajuci zastitni film. Koza je glatka, nezna na dodir, vidljivo nahranjena. Pisacu poseban post o ovom melemu, a u medjuvremenu planiram da probam jos neke njihove proizvode, jer me jako privlace.


Mart su obelezila dva nova Golden Rose laka iz Color Expert linije, a nedavno sam ih predstavila u OVOM postu, pa ako vas interesuje kako izgledaju na noktima, pratite link.


Dug je put bio od pocetka mog eksperimentisanja sa proizvodima za korigovanje i popunjavanje obrva. Prvobitno samo senka, pa onda gel, olovka, gel maskara i na kraju kombinacija svega navedenog, izuzev senke. Taman kad pomislim da sam sve savladala, otkrijem nesto novo sto bi trebalo da ukljucim u ovu rutinu. To je znak da vremenom sazrevamo i ono sto nam je do nedavno bilo dovoljno izgleda kao nedovrseno.

Essence Make Me Brow sam slucajno primetila u dm-u, trazeci nesto sasvim drugo. Jako me podsetila na Benefitovu maskaru za obrve. Kako sam godinama koristila njihovu senku za popunjavanje obrva koja mi je bila fenomenalna, verovala sam da ce mi i ova maskara odgovarati. Moja je tamnija, a dostupna je i svetlija verzija.

Volim je jer moje izuzetno svetle i retke obrve popuni savrseno, tako da izgledaju prirodno gusce. Dlaku ucini debljom, blago ih fiksira, bez lepljivog osecaja. Ne ukruti obrve, vec ih fino zagladi i drzi na mestu. Ne razmazuje se i ne truni tokom dana.

Reci cu vam samo da je obozavam i da nikada nisam bila zadovoljnija izgledom svojih obrva. Pisacu u posebnom postu u njoj, gde cete imati priliku da vidite kako izgleda na delu.


Bila mi je potrebna nova cetkica za konturisanje i nanosenje bronzera, pa odlucih da probam novu Aura, vrlo hvaljenu cetku namenjenu ovoj svrsi.


Izuzetna mekoca vlakana, uzimajuci u obzir da nije u pitanju prirodna dlaka.
Nezna je prema mom osetljivom licu, lepo nanosi bronzer, zahvatajuci optimalnu kolicinu proizvoda.


Lako se pere i vrlo brzo susi. Ne odpadaju dlake prilikom pranja.
Jako sam zadovoljna i zelim da kupim i onu manju kojom planiram da nanosim hajlajter, ali nije bila dostupna prilikom kupovine ove, pa cu se svakako vratiti i po nju.


Kada sam na samom pocetku ovog posta spomenula proizvode koje imam jako dugo i ne menjam delom sam mislila na proizvode koje smatram da nema potrebe imati vise ukoliko ih koristite samo za licne potrebe. Stoga, smatram da vredi investirati u kvalitetan matirajuci puder i bronzer, koji su pored tecnog pudera i korektora osnova mog svakodnevnog makeup-a.


Matirajuci puder koji godinama koristim i nanosim u predelu T-zone, najdrazi Rimmel Stay Matte i omiljene bronzere, Bourjois popularnu "cokoladicu", i Too Faced Sun Bunny nisam dugo imala potrebu da menjam. Medjutim, priznajem da su mi malo dosadili, i kako sam ih skoro potrosila skroz, odlucila sam da konacno probam neke druge proizvode. Odluka je pala na toliko hvaljene MAC Blot Powder i MAC Mineralize Skinfinish Give Me Sun.

Oba proizvoda sam vrlo brzo zavolela, sto je bilo i ocekivano, a o njima cu pisati u nekom od narednih postova, kao i uvek, detaljno.

MAC Blot Powder u nijansi Medium Dark
MAC Mineralize Skinfinish Give Me Sun



Golden Rose tim me je nedavno iznenadio paketom proizvoda. Znate koliko volim i neprestano hvalim njihove lakove za nokte, ali sto se tice sminke, zaista nisam imala priliku previse da istrazujem. Volim njihove matte crayon ruzeve u olovci i matte ruzeve i to je sve sto sam do skoro probala.

Secajucu se ovog brenda jos tokom devedesetih, prvo sto primecujem je znatno poboljsan kvalitet samog pakovanja, ali slobodno mogu da kazem da i proizvodi mogu da pariraju mnogo skupljim brendovima. Lep dizajn, pracenje trendova i izuzetno pristupacne cene su neke od karakteristika koje su  me osvojile kao kupca.

Nisam stigla sve jos da testiram, ali ono sto jesam vrlo prijatno me iznenadilo i zasluzno uslo u martovske favorite.


Nisam ni znala da mi je potrebna olovka za obrve dok nisam probala Golden Rose Precise Browliner. Boja koja mi savrseno odgovara 101 i omogucava da bolje definisem oblik nego sto to uspevam samo sa upotrebom gela.

Svidja mi se sto sa druge strane ima cesljic. Tanka je, vrlo precizna i glatko se nanosi. Hladna braon koja savrseno odgovara mojoj boji kose i boji obrva. Ucini ih malo tamnijim, ali ne previse da izgledaju vestacki i napadno.

Dobila sam i svetliju nijansu koju sam prosledila sestri i ona je takodje zadovoljna. Za razliku od mene, ona ima plavu kosu i jako je svetle puti. Obrve su joj svetle i super uspeva da ih popuni i definise ovom olovkom.


U prethodnom postu sam vam pisala o maskari kojom nisam bila bas zadovoljna. Davala sam joj vise sansi i onda odustala. U tom trenutku stigle su mi Golden Rose maskare i odlucih da prvo probam Essential Full Volume & Length Intense Black. Za razliku od prethodne od koje sam imala prevelika ocekivanja koja su, nazalost,  ostala neispunjena, sa ovom je bila sasvim suprotna prica. Medjutim, vec sa prvim slojem sam bila odusevljena.
Moje trepavice su bile razdvojene, savrseno definisane, svaka dlaka iste duzine, na svom mestu.
Intenzivno crna.
Ne drobi se tokom dana i ne preslikava.
Veliko iznenadjenje, sasvim neocekivano. Pisacu vam i o njoj uskoro.


Po prvi put nesto sto je longwear zaista opravdava ono sto proizvodjac navodi. Novi Golden Rose Liquid Matte ruzevi su najdugotrajniji "dugotrajni" ruzevi koje sam do sada probala. Stigle su mi tri nijanse, od kojih su dve po mom ukusu, dok je treca previse intenzivna i nije nesto na sta sam navikla da nosim.
Izuzetna pigmentovanost, sa jednim slojem se postize potpuna pokrivenost usana.
Lagani. Ne lepljivi. 
Lepo i ravnomerno se nanose.
Ne isusuju usne.
Ne uvlace se u nabore na usnama.
Ne ostavlja tragove. Mozete ljubiti svoje voljene koliko god zelite.
Traju satima nakon nanosenja i prilicno tesko se uklanjaju. Spomenuta intenzivna pink koju sam prosledila sestri jako tesko se skida, cak ni Biodermina micelarna nije uspela da je ukloni, tako da je obavezan dvofazni cistac namenjen uklanjanju vodootpone sminke. Svetlije nijanse se skidaju micelarnim rastvorom, uz nesto jace trljanje.


Ove dve nijanse su savrsene za moj ten. Peachy pink i koralna su oduvek moje najdraze boje kada su ruzevi u pitanju. Savrsen izbor za prolece/leto. Od kako sam ih dobila najcesce upravo njih nosim. Videla sam jos dve predivne, 03 i 10 i jedva cekam da ih kupim ovih dana. Ovi ruzevi su apsolutni favoriti medju svim proizvodima koji su se nasli u ovo paketu, a koje sam do sada probala.

Zelela bih da spomenem i samo pakovanje koje je vrlo kvalitetno, izradjeno od cvrste plastike. Aplikator je identican kao kod NYX Intense Butter Gloss ruzeva, kao i miris vanile/kolaca.

Pisacu uskoro o njima i prikazati ih detaljnije uz mnostvo fotografija.

*Za one koje interesuju ovi ruzevi, mozda ce znaciti informacija da su dostupni u parfimeriji Altea, (klik na link za detalje), a koja se nalazi u prolazu kod hotela Moskva. Kostaju oko 500 dinara.


Tu su se nasli i lakovi za nokte iz Ice Chic linije koje nisam probala do sad, iako sam ih imala u planu. Od cetiri nijanse koje su bile u paketu, jedan sam stigla da probam u martu i to je upravo ovaj koji nosim na ovim fotografijama, 03. Ne mrda sa noktiju sesti dan.
Jedna od onih svakodnevnih, lako uklopivih, gotovo neophodnih koje rukama pruzaju lep i negovan izgled. Predstavicu vam ih sve u posebnom postu.


Pronaci liner/kohl koji ce uspeti da odoli mojim problemima sa osetljivim ocima koje vrlo cesto suze i izdrzati nekoliko sati na svom mestu, vecita misija. Zelela sam neku zlatno/bronzanu braon nijansu olovke koju cu nanositi u waterline, koja nece biti previse napadna za svaki dan, a opet pruziti neku dimenziju pogledu.

Golden Rose Eyeshadow Stick 01 je kremasta, vodootporna senka za oci u divnoj nijansi starog zlata. Savrseno pristaje braon ocima. Ja je nanosim u waterline i neverovatno mi je koliko je dugotrajna. Suze joj ne mogu nista, ona ostaje tu do trenutka uklanjanja makeup-a. Posveticu joj poseban post, gde cete videti ovu senku i u plavo/sivoj nijansi, ali zbog boje, ne nosim je koliko ovu. Od trenutka kada sam je probala nosim je svakodnevno i bas sam ze "vezala" za nju.



Post sa mesecnim favoritima se vrlo cesto oduzi, jer su tu uvek neki novootkriveni proizvodi kojima sam trenutno odusevljena. Kada se utisci slegnu, nakon potrebnog vremena o svemu sto je ukratko predstavljeno ovde pisacu na blogu, uz sve neophodne informacije. Do tada, pisite mi o cemu biste prvo volele da citate.
Koji proizvod vam je privukao najvise paznje?
Da li ste nesto i same koristile?


S puno ljubavi,
Marija

14 comments:

  1. Delimo oduševljene novim Golden Rose proizvodima, najviše tečnim mat ruževima. A zvuči mi zanimljivo Aura četkica, pa možda je kupim ukoliko naletim na nju. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zar nisu jednostavno sjajni? <3 Ja sam odusevljena, zaista ;)
      Aurina cetkica je pravo iznenadjenje. Tako fino i ravnomerno nanosi bronzer i odlicna je za konturisanje. Cak i izuzetno pigmentovane bronzere poput ovog MAC-ovog Give Me Sun nanosi predivno i u laganom sloju...uzmi je obavezno, svidece ti se sigurna sam ;) :*

      Delete
  2. Odlicno izgledaju svi proizvodi :D A Aurina cetkica je odlicna, svaki dan je koristim :)

    www.infashionchains.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlicna je, zaista ;) Drago mi je da si i ti zadovoljna ;)

      Delete
  3. Lakovi GR su nam zajednicki, ostale stvari nemam, ali bih rado probala i Natura Siberica proizvode i a i Koozmetic, jer mi se dopada i ambalaza i Logo. MAC highlighter cu kupiti prvom prilikom kada dodjem u BG (jer ih u Skoplju nema, ali u nijansi Soft and Gentle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da delimo neke favorite <3

      I ja moram da kupim S&G, odavno ga zelim, ali imam gomilu drugih hajlajtera, pa se tesim da mi nije neophodan :D

      Delete
  4. Baš mi je drago da su konačno stigli Golden Rose mat karmini, jedva čekam da ih nađem u parfimerijama i isprobam. A i te senke u stiku me baš privlače, pogotovo ta tvoja nijansa.

    Od Natura Siberice sam probala piling, ali za suvu i osetljvu kožu i stvarno je fenomenalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ces biti zadovoljna koliko i ja, mnogo ih volim <3 Senka je takodje divna i odlicnog kvaliteta/postojanosti. Ja je cesto nanosim u wateline i stoji satima, ne mrda ;)

      Piling je odlican i raduje me da i tebi odgovara ;)

      Delete
  5. Sve izgleda jako lepo!
    Od Koozmetika za sada imam istu ovu kremu, ali ako kazes da je dezodorans kao lemony flutter - bice moj vrlo brzo! Balzam ima drugarica i slazem se da prelepo mirise!
    Zainteresovala si me za ovu essence maskaru za obrve, bas cu da bacim pogled iduci put u dm-u :)
    A Golden Rose - sve deluje sjajno! Jako mi se svidjaju boje ruzeva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ana...<3 :**
      Ja moram i balzam neki da uzmem, ne znam koji bolji mirise :)Imaju fenomenalne i primamljive proizvode, pa planiram gotovo sve da probam ;)

      Odlicna je, probaj ;) Ja sam je tako slucajno uzela, i odusevila se ;) Ne znam sta sam cekala, zasto je ranije nikada nisam kupila :D Pisacu o njoj uskoro ;)

      Ima zaista dobrih proizvoda. Neke sam odmah testirala, a neki cekaju "svoj red" :D Pisacu o svemu kada steknem kompletan utisak :)

      Delete
  6. Odlicni favoriti! Slazem se za Natura Siberica proizvode i Aura cetku. Sada sam u dilemi da li dati novac za MAC maskaru za obrve ili jednostavno prvo probati Essence?! :) Definitivno moram obratiti paznju na GR stvarcice, nikada ih se ne sjetim. Nepravedno skroz, izgledaju odlicno! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da si i ti zadovoljna <3

      Probati prvo Essence, definitivno, jer je odlicna i jeftina. Nema potrebe za ovakav proizvod davati vecu sumu novca. Bar je to moje misljenje, jer radi odlican posao, boja je fenomenalna i lepo definise obrve i ucini ih punijim ;)

      Ni ja nisam ranije obracala paznju na njih (jos iz detinjstva sam imala prilicno losa iskustva), ali zaista su mnogo poradili na kvalitetau. Probaj nesto... ;)

      Delete
  7. Ja sam, takodje, odusevljena GR novitetima!
    Interesuje me ovaj MAC bronzer, koliko je? Moze li se njime i konturisati, ili je pre samo za onaj cuveni sunkissed look?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepo je cuti da delimo odusevljenje <3

      Ne secam se tacne cene, ali cini mi se da je oko 4200 kostao... Nije bas za konturisanje, jer je prilicno topla nijansa, bronzana sa dosta narandzaste i da, bas za sunkissed look ;)

      Delete