Wednesday, February 4, 2015

MY CURRENT LIP BALM COLLECTION



Nega usana mi je oduvek bila jako vazna. Secam se jos kao tinejdzerka, pre nego sto sam pocela da se sminkam, konstantno sam kupovala razne mazalice za usne, one klasicne, negujuce, u formi sjaja, tonirane, mirisljave, i naravno one u lepom pakovanju. Nista se od tada nije ni promenilo, i dalje ne mogu da im odolim i koliko god da ih imam uvek mi je potreban jos po neki. Kada su balzami za usne u pitanju, mislim da sam definitivno tu najnerazumnija i najnekontrolisanije trosim novac uparvo na njih.

U danasnjem postu cu vam pokazati moju trenutnu kolekciju (iako neke nisam uspela da nadjem prilikom pripremanja posta, jer su ko zna gde i u kojoj torbi ili dzepu).
Potrudila sam se da ih grupisem po nekim zajednickim karakteristikama, a prvu grupu cine meni najdrazi, oni koji mi pruzaju najbolju negu, mirisu predivno i koje najcesce i koristim.


  • LUSH HONEY TRAP sam spominjala vec vise puta i sa razlogom predstavlja moj omiljeni balzam kada je nega u pitanju.
  • FRESH LINE Lip Therapy Milk & Chocolate je balzam koji odlicno neguje i predivno mirise. Koristim ga bas cesto, a posebno mi je drag tokom zime, sto zbog nege, sto zbog toplog ukusa cokolade.
  • BLISTEX MEDPLUS je balzam koji dugo nisam mogla da nadjem kod nas u prodaji i onda sam ga slucajno primetila u apoteci u "Uscu". Pruza odlicnu negu i sjaj usnama koji ja volim, ali mi je trebalo malo vremena da se naviknem na taj "golicajuci" efekat hladjenja koji pruza. Prelep miris mente koji mi vise prija tokom leta nego tokom zime, ali zbog dobre nege koristiim ga tokom cele godine.
  • ORIFLAME TENDER CARE cupice obozavam. Imam ih sve, od onog prvog u baby pink kutijici, pa onda kako su izbacivali nove ukuse, ja sam tim redom kupovala sve. Zaista su odlicni za negu suvih delova koze, poput usana, a ja ih vrlo cesto koristim i za negu zanoktica, posebno tokom zime. Omiljeni su mi sa mirisom badema, karamele i visnje, dok su mi se najmanje svideli sa mirisom cokolade, kokosa i vanile, iz prostog razloga sto su mirisi previse vestacki i pomalo su mi cak i smetali. Cokoladu i vanilu sam poklonila, a ostale nisam uspela da nadjem za fotkanje :D.
  • EOS balzame vec znate koliko volim i dok neki navode da nisu bas zadovoljni negom i da je to samo primamljivo pakovanje sa lepim mirisom i nista vise, ja se ne bih slozila. Mojim usnama odgovaraju i uvek ih nosim sa sobom, gde god da krenem. Ima i boljih, slazem se, ali za neku dnevnu hidrataciju meni su sasvim ok, a za nesto vise imam moj LUSH.
  • Preostali pink balzam sa fotografije, u obliku loptice koji podseca na EOS sam kupila u Lilly-u i nazalost ne znam koji je proizvodjac u pitanju, a videla sam nedavno u dm-u da imaju neke nove ukuse, pa planiram da probam jos neke. Iako mi se u pocetku nije preterano dopao i miris mi je bio nekako plastican, vremenom je nestao, ne znam kako, ali jednostavno cudo se desilo. Citala sam nekoliko puta da se devojke zale na tesko zatvaranje, da im je proizvod ispao iz pakovanja i svasta jos, neke se zale i na negu, ali ja pored tog cudnog mirisa zaista nemam nikakvu zamerku. Lepo neguje i pruza usnama divan sjaj.

Pored balzama koji pruzaju dubinsku hidrataciju, oduvek sam volela one u formi sjaja. Osvezavaju usne, posebno tokom leta, neguju ih i cine da vizuelno izgledaju punije. Volim da ih nanosim i samostalno i u kombinaciji sa nekom olovkom za usne, ali i izmedju dva nanosenja ruza, kako bih usne hidrirala i omeksala. One koje najvise volim i po ko zna koji put ponovo kupujem su:

  • LA ROSHE-POSAY CICAPLAST o kom sam takodje pisala vise puta. Lepo neguje i na usnama je vrlo prijatan, nije lepljiv i nema nikakav miris.
  • BLISTEX MOISTURE MAX je jedan od mojih najdrazih letnjih mazalica. Njegova gelasta formula stvara predivan osecaj na usnama koji traje dugo nakon nanosenja, prelepo mirise i vrlo je lagan. Ne znam koliko sam ih potrosila do sad.
  • LABELLO NATURAL VOLUME je jos jedno od onih labela koje usnama obecavaju puniji izgled, s tim sto ovaj ima i predivni, sasvim suptilan nagovestaj boje u sebi. Obozavam da ga nosim sa nekom pink/nude olovkom i tada usne izgledaju nezno i prirodno, sto predstavlja savrsen izbor kada je svakodnevni makeup u pitanju.

Tu su i oni koji lepo mirisu, solidno neguju i dobri su za "usputno" mazanje. Ovakvih imam puno i uvek se po nekoliko nalazi u mom neseseru, svakodnevno. Cesto mi se desava da ovakve balzame nalazim po dzepovima jakni, prsluka, po torbama i sl., i na mnoge i zaboravim da imam, pa se uvek obradujem kada ih nadjem :D

  • SPRINGFIELD SAN FRANCISCO SUMMER EMOTIONS poput vazelina, predivnog mirisa i solidne nege, jako ga volim i leti bez njega ne mogu da zamislim sadrzaj nesesera. Mirise kao najlepsi vocni koktel na svetu.
  • H&M LIP BALM sa mirisom vanile sam dobila od Dijane cini mi se kada smo se prvi ili drugi put videle. Prelepo mirise, ali usnama ne pruza neku posebnu negu, bez obzira, meni je jako drag <3.
  • LABELLO mnoge devojke ne vole, ali meni je ok. Kupujem ih stalno, kada god primetim neko novo, jednostavno moram da probam. Vise trenutno vlaze usne nego sto ih hrane i hidriraju, ali ja sam slaba na njih. Obozavam ovu Pure & Natural liniju, a posebno Mint&Minerals.
  • BABY LIPS MINT FRESH obozavam. Predivno mirise i mene podseca na more, ne znam zasto. Na usnam mi je jako prijatan i vec sam tri potrosila do sad, pa eto koliko ga volim ;).


Tonirani balzami su mi slaba tacka i mnogo ih volim. Vecinu njih nanosim preko ruza, vise puta tokom dana, kada nemam vremena za kompletnu popravku koja podrazumeva uklanjanje ruza, pa ponovno nanosenje balzama, olovke i na kraju ruza. Jednostavno stavim malo toniranog balzama, bez upotrebe ogledala, jer znam da izgleda ok i da nema greske pri nanosenju. Pruzaju mi osecaj sigurnosti i onaj momenat "prve pomoci". Na fotografijama ispod su:

  • BLISTEX LIP BRILLIANCE koji je jedan od mojih najdrazih toniranih balzama i jedan od onih koje uvek imam pored sebe. Usnama pruza neodoljivu mekocu, glatkocu i miris,koji je toliko intenzivan da ce svi u vasoj blizini osetiti kada ga stavite. Apsolutno ga obozavam <3.
  • BABY LIPS su mnogi kritikovali i mnogo njih se razocaralo kada je probalo (labelo kao labelo), ali meni su divni. Lepo izgledaju na usnama, ali recimo kada je Pink Punch u pitanju potreban je oprez prilikom nanosenja, jer ako se stavi vise nego sto je potrebno, ili se malo zanesete prilikom nanosenja, dobije neku cudnu nijansu i pomalo neprirodnu, poput nekog jeftinog karmina. Ja ga nanosim pazljivo, u samo jednom laganom potezu, ili blagim tapkanjem preko nude-pink ruza i tako izgleda fenomenalno. Ono sto sam ja jos primetila, ponekad zna vrlo cudno da izgleda na fotografijama, pa ga izbegavam ako se slikam, zna da povuce i na ljubicasto na mojim usnama i  mom tenu. Za razliku od Pink Punch BL, Peach Kiss obozavam. Prirodna nude nijansa koja u sebi sadrzi sasvim sitne svetlucave cestice koje na usnama izgledaju predivno. Ovo mi je ujedno i jedan od najdrazih Baby Lips balzama.
  • LABELLO tonirane balzame volim isto koliko i one klasicne, a posebno su mi dragi Repair&Beauty i Pink Guava.
  • ROSAL MORNING ROSE volim, ali mi ponekad isusi dodatno usne, pa uvek pre njegovog nanosenja prvo nanesem neki od prethodno spomenutih klasicnih, bezbojnih. Njegova nijansa mi se bas svidja i volim kako mi stoji, pa ga koristim bas cesto.
  • LUSH CELEBRATE LIP TINT ne volim nikako. Ipak sam ga uvrstila u ovaj post i ujedno zelim da vam kazem da je definitivno jedino moje razocarenje LUSH-om. Mirise lepo, ali na usnama je neka odvratna metalik zlatno- kajsijasta nijansa koju je nemoguce naneti ujednaceno i normalno. Probala sam i da ga kombinujem sa drugim balzamima, ali jednostavno ne vredi. Nisam ga nikome poklonila, jer ne verujem da bi se nekome kao takav dopao, a zao mi je da ga bacim i tako stoji tu, sa ostalim ljubimcima. Zalim za LUSH-om, pa nemam srca da ga bacim :'(.

Pored svih prethodno navedenih, u mojoj kolekciji uvek postoje i dva za "specijalne (ekstremne) uslove". Kada je bas mnogo hladno ili duva jak vetar, moj obavezni saveznik je EUCERIN balzam u stiku. Pruza odlicnu negu i zastitu od nepovoljnih vremenskih uslova i koristim ga vec godinama unazad. Ako imate problematicne usne kojima je neophodna jaca nega tokom zime, ovo labelo je moja preporuka za vas.

Tokom letovanja vec dugo godina koristim LABELLO SUN PROTECT. Sa visokim SPF faktorom u svom sastavu, nikada mi se nije desilo da mi usne prilikom suncanja izgore. Vodootporna formula pruza mogucnost duzeg boravka u vodi (moru ili bazenu), bez straha da ce vase usne izgoreti. Jedina (jako) losa strana ovog balzama je to sto na usnama ostavlja veoma ruzan beli trag koji mene mnogo nervira. Trudim se na mu nadjem adekvatnu zamenu, ali ipak ga svake godine za letovanje kupim ponovo.

Ovo bi bila moja kolekcija balzama za usne. Stalno se uveceava, ali i smanjuje, zbog spomenutih, totalno neopravdanih nestanaka pojedinih, ali ovo su oni koje trenutno posedujem.
Nedostaju mi Labello Lip Butter od maline i onaj obican, kao i NUXE Reve De Miel, ali nikako da ih nadjem, pa se iskreno nadam da ce uskoro biti voljeni clanovi moje kolekcije.



Da li i vi sakupljate balzame za usne , poput mene?
Da li znate koliko ih imate trenutno?
Imate li iskustvo sa nekim od spomenutih u ovom postu?
Pisite mi, zelim da cujem i vase misljenje o ovoj temi  :)



Love,
Marija <3.

28 comments:

  1. Nisam toliki zaluđenik mazalicama za usta kao ti (moja slabost je drugde usmerena ;) ), ali volim ih, posebno one u kutijicama.

    Pink balzam u obliku loptice je Beauty Made Easy by Veronique sa mirisom Berry. Imala sam Vanilla i Aloe i nisam bila oduševljena pa sam ovaj preskočila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm...znam i razumem ;)
      Hvala ti za info, iako pise na poklopcu, nisam bila sigurna da je to tacan naziv ;) Vanilu sam pomirisala i nije mi se svidela, uopste. Meni je ovaj ok sto se tice nege, skroz, osim tog mirisa ;)

      Delete
  2. Jaooo baš ih je lijepo vidjeti :)) I kod mene ih se bome nakupilo, ali trenutno su mi najdraži Frozen Lip Smackeri :) Želja mi je probati EOS, ali budući da su nam u Bipu stigli Dexe balzami uzet ću jedan od njih na probu, na prvu izgledaju dosta slični :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da znas da jeste ;) I ja volim da ih gledam ovako sve lepe i sarene :D
      Nisam probala Smacker balzame, iako imam jaku zelju :)
      Cula sam za te Dexe i nadam se da su dobri, pa probaj ;)

      Delete
  3. Slobodno mogu da kažem a sam još gora od tebe :)) Imam ih šezdesetak i poslednjih mesec dana nisam kupila NIJEDNO, iako me dva mame, pa ne malo :)) Probala sam skoro sve koje imaš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahahaha...pa drago mi je da to cujem, iako vec znam da si ti kolekcionar :D
      Svaka cast! Kako si izdrzala? :D Sad moras da se castis sto si uspela, pa obraduj sebe sa ta dva, zeljena :D :***

      Delete
  4. Eos i Nivea su moji omiljeni! :)
    Odlican post!!

    Nikoleta, xoxo.
    http://nljuljduraj.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Vaaaau! O.O Imas vise vrsta balzama od bolje snabdevene drogerije. Ja ih isto obozavam i mislila sam da ih imam dosta ali sam za tebe mala beba. :D Obozavam Nivea butercice i cesto ih koristim kod kuce. Trenutno najvise koristim LIp smacker sa mirisom koka kole. Neverovatno mi je da od svih ovih imam samo Morning rose. Baby lips sam imala samo jedan i to hidrirajuci i nije mi se svideo ni malo. Ti Oriflejm cupici me privlace al sva sreca pa nemam nikog ko prodaje njihovu kozmetiku. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...tako nekako :D
      Moram da probam te butercice, bas imam zelju, i verujem da su stvarno dobri kao sto su i voljeni od strane mnogih devojaka ;)
      I meni je neverovatno :D Obe obozavamo balzame i pored ovoliko njih koje imamo obe, samo jedan isti :D :D :D
      Steta za baby Lips :( Ja ih bas volim <3
      Sreca, jer inace bi ih zelela sve :D

      Delete
  6. Razumem te potpuno, i ja sam tu negde mada nije lako dostići tvoju kolekciju :D <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ja se tesim da ih nemam puno ;) Hihihi... :***

      Delete
  7. Jako volim mazalice za usne i što je najgore, ne mogu da im odolim! Imam jako osjetljive usne i bez balzama mi dođe svakodnevna obaveza. Imam periode kada ih nekontrolisano kupujem i moram sebe da natjeram da stanem, hahah :D Imamo dosta istih. Voljela bih da probam Eos, Lush i Blistex :))
    Sara;*

    ReplyDelete
    Replies
    1. *balzam mi dođe* haha, greškaa :))

      Delete
    2. Onda se razumemo, skroz :)
      Ja jednostavno oduvek imam naviku da konstantno imam nesto na usnama, a balzami su mi nekako osnova nesesera i nigde ne idem bez njih (njih, jer ih je uvek nekoliko :D ).
      Nadam se da ces probati i njih i zavoleti ih koliko i ja ;) :****
      Veliki pozdrav <3.

      Delete
  8. Nisam zaluđena balzamima za usne, mada se i moja kolekcija uvećala u poslednjih par meseci. :)
    Od pomenutih imam dva EOSa, mint i jagoda...i mentom sam oduševljena. Imam i ovaj roze i ljubičasti Baby Lips, od čega mi je ljubičasti baš loš, ne sviđa mi se osećaj masnoće koji imam kada ga stavim, pa ga koristim uglavnom pred spavanje. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni je mint omiljeni :)
      Stvarno? Ja bas volim ljubicasti...eto...svi smo mi razliciti ;) Meni se svdja sto je takav ;)

      Delete
  9. Replies
    1. Preko fb stranice EOS balzami prodaja, evo linka https://www.facebook.com/eos.balzamiprodaja ;)
      Ja sam moje kupila u onom pakovanju od 4 komada za ok cenu (1900), ali su sad podigli na 900-1000 din po komadu, sto smatram da je zaista puno :((

      Delete
  10. Hahaha, pa ti si stvarno zaludjenik kao i ja. Imam toliko lip balma da ne znam vise gde da ih drzim.... ♥

    bartalove.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izgleda da ima mnogo nas zaludjenika :D :D :D Lepo je znati da nisi jedina :)
      Poznata mi je ta situacija :D

      Delete
  11. Divna ti je kolekcija, a s obzirom da sam i ja balzamoljubac itekako te razumijem po pitanju njihovog broja. Ja se uvijek pomalo zacudim svojim drugaricama kojima jedan balzam moze trajati i po godinu dana, s druge strane one se cude meni koliko ih ja imam, i tako... :-)
    I ja imam cini mi se sve Oriflame cupice i jako ih volim, samo sto im je pakovanje stvarno neprakticno, a slazem se i po pitanju mirisa, cokolada je bila neocekivano ruzna i mirisala je na kafu, ali ne bas fino. Meni su najdrzazi od ribizle i visnje. Labela isto cesto kupujem, imam ta vocna koja i ti imas, a predlazem ti da probas i Lip Buttere. Baby Lipsima mnoge cure nisu zadovoljne, ali meni se ipak svidjaju, posebno onaj rozi i crveni, cak i bolje njeguju od bezbojnih. Eos zasad imam samo jedan i nije me ocarao, ali kako sam blesava vjerovatno cu uzeti jos koji- cisto da provjerim jesu svi isti. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno, Snow <3.
      Znam i ja neke takve koje su u fazonu, sta ce mi toliko balzama, a znam i neke koje nemaju nijedan :D. To mi je tek vrhunac :D
      Tender Care od cokolade je naruznije nesto sto sam pomirisala, a da je nosilo natpis "cokolada", jer u ovom nema ni traga mirisa cokolade i bas smrducka :((
      Lip Buttere moram da kupim, obavezno :)
      Eto, jos jedna koja voli BL i bas mi je drago da to cujem, jer u poslednje vreme se svi nesto zale na njih, ne znam zasto, ali meni su bas super i volim ih ;) Nisam probala taj crveni, ali sad kad kazes da je i on lep, ide na WL ;)
      Probaj Sweet Mint EOS ;O Najbolji, definitivno ;)

      Delete
  12. Au, kolika kolekcija! A meni se čini previše što imam 7-8 otvorenih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...razumem te ;) Svako na svoju kolekciju gleda na razliciti nacin :) Ja znam da ih imam puno, ali isto tako nisam svesna da mi vise ne treba novih, tako da...veselo :D

      Delete
  13. Jako lepa kolekcija! Koliko ih imaš... Kako stižeš da ih trošiš? Koliko često nanosiš balzam? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno ;)
      Nikada ih zaista nisam brojala, jer kao sto sam i navela broj nije konacan i stalno varira ;) Trosim ih i nanosim konstantno, tako da se tesim da ja lip balm manija opravdana, potpuno :D Bez svega mogu, ali bez balzama za usne nikako :D

      Delete
  14. Imam 122 balzama za usne i slobodno, sa iskustvo mogu reći da balzami koji nisu masni i koji se ne zadržavaju dugo na usnama ne mogu dobro da neguju. Većina daje samo dnevnu obnovu i zaštitu.Neki ljudi loše procenjuju balzame jer ne znaju da neki služi za zaštitu (protiv pucanja), da neki hidriraju nisu svi namenjeni za istu stvar.S tim za negu preporučujem najobičnije Lip buttere od Labello koji su moje 1. mesto, za 2. mesto izabraću Velneine koje može svako da kupi (do 125din) a odlični su, takođe Mades Cosmetics (Figs, Guava, Pear, Mango, Coconut), Hemanis od 29 dinara sa izuzetnom negom i takođe svako može da kupi. To su neka od najmasnijih koja vam ja preporučujem.Mislim da eos uopšte ne pruža negu.A od mirisa pobeđuju 4, Velnea raspberry (125din), Oriflame, Love nature strawberry (449din)i on je 1. mesto i uvek će biti, Rosal Milk&Honey (170din) i Rosal Magic Glow (170din)postoje balzami takođe prelepog mirisa ali ovi su top4.

    ReplyDelete